Keljmendi sarađuje sa Tužilaštvom, istraga sve šira

Elvisu Keljmendiju, kojeg Tužilaštvo BiH tereti za organizovani kriminal i promet narkotika, a u vezi s istragama o Sky aplikaciji, i dalje je na snazi kućni pritvor – zabrana napuštanja mjesta prebivališta.

Bosna i Hercegovina 15.11.2022 | 17:07
Keljmendi sarađuje sa Tužilaštvom, istraga sve šira

Keljmendija, takođe, dva puta dnevno, a prema rješenju Suda BiH, obilazi policija kako bi se uvjerila poštuje li mjere zabrane koje je predložilo Državno tužilaštvo.

Ovu informaciju potvrdio je za „Avaz“ njegov advokat Senad Kreho. Keljmendi je, podsjećamo, pušten iz pritvora u Vojkovićima prije mjesec, a nakon što je pristao na saradnju s Tužilaštvom BiH.

On je, a što je “Avaz” i objavio, ošmekao svoje saradnike, prije svega Ajlina Ahmića i Anela Sejfovića, koji su zajedno s njim uhapšeni. Njima je nedavno pritvor produžen za još tri mjeseca. Pitanje je kada će nakon iskaza Keljmendija izaći na slobodu.

Poslije njegovog iskaza uhapšen je Denis Stojnić, sarajevski MMA borac i ugostitelj.

Ali je i on, po uzoru na kuma Elvisa, odlučio “pjevati” tužiocima pa je „zaradio“ kućni pritvor.

Prema informacijama „Avaza“, Keljmendi intenzivno sarađuje s Tužilaštvom. On je u proteklih mjesec više od pet puta bio u ovoj instituciji. No, svaki put bez advokata.

Kako daje izjave, tako se istraga širi i ide sve dalje. Ovoga puta prema policijskim službenicima s kojima je sarađivao i čiju je zaštitu imao. Tužilaštvo ima asa u rukavu, pitanje je samo kada će krenuti nova hapšenja i do koga vode.

(Avaz   Foto: Avaz)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dodik

15.11.2022 16:28

Kada će te doći po mene? Nikada, jer sam ja država, sad ide pun gas naredne 4 godine! Pozz...

ODGOVORITE
Name

Tatar

15.11.2022 16:50

A šta kad prodaju te 4 g.A proći će vrlo brzo

Name

Rade

15.11.2022 19:19

Oni su zasticeni a narod ce da plati i ako ce ja. Akobogda sce prodati i odoh sto dalje od ove rupe crne dabogda sve propalo raspalo se njihova djeca milijone imaju u ovom sistemu a nasa da budu 3 klasa

Name

Posmatrač

16.11.2022 08:20

Mafija kontroliše sve institucije od CIK preko MUP i Tužilaštva do najniže pozicioniranog činovnika!Ovo nam je naša borba dala da imamo mesara za maršala

Name

Forenzika

15.11.2022 16:51

Čuj pitanje a sta se čeka ako dokazi čvrsti postoje strašno.

ODGOVORITE
Name

Albanac iz I Sarajeva

15.11.2022 18:12

Elvis je naš kapo i mi kupujemo lagano I Sarajevo a kad Dodik ldvoji R Srpsku ko će da nam može šta

ODGOVORITE