Mediji objavili hapšenje žene koja je priznala napad

Turski mediji objavili su fotografije i videosnimke na kojima se može vidjeti hapšenje žene Ahlam Albašir koja se dovodi u vezu sa jučerašnjim bombaškim hapadom, a koja je, prema njihovim navodima, priznala učešće u napadu, kao i povezanost sa Radničkom partijom kurdistana (PKK).

Svijet 14.11.2022 | 10:40
Mediji objavili hapšenje žene koja je priznala napad

Uspješnom policijskom akcijom je uhapšena žena koja je odgovorna za teroristički napad koji se jučer u poslijepodnevnim satima dogodio u centralnom istanbulskom šetalištu Istiklal.

Turski mediji objavili su fotografije i videosnimke na kojima se može vidjeti hapšenje žene Ahlam Albašir koja se dovodi u vezu sa jučerašnjim bombaškim hapadom, a koja je, prema njihovim navodima, priznala je učešće u napadu, kao i povezanost sa Radničkom partijom kurdistana (PKK).

Snimak hapšenja Albašir objavio je turski portal En son haber.

Turski ministar unutrašnjih poslova optužio je Kurdistansku radničku partiju (PKK) za bombaški napad na prometnu ulicu u Istanbulu u kojem je poginulo šest, a ranjena 81 osoba. Suleyman Soylu jutros je potvrdio da hapšenje osumnjičenih.

 

Prema navodima, uhapšene su ukupno 22 osobe, a jedna od njih je i Albašir čije je hapšenje privuklo najviše pažnje.

(Klix Foto: Tviter) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Kosta

14.11.2022 11:44

To ti je tako kada si podrzao Rusiju a ne slusas ameriku...

ODGOVORITE
Name

Doboj

14.11.2022 17:00

Da su bogdom svi drzavnici pametni i otresu se americkog i engleskog uticaja i bar pokusaju svoje drzave dovesti do suvereniteta, a ne ovako zasipaju nas iz svojih aviona ko zna cime, a svi cute. Kako narod onda moze postovati svoju vlast? Nikako!!!!

Name

Xxx

14.11.2022 13:13

Svaka cast policiji kako su ih odma pronasli i uhapsili dok se to kod nas nece nikada desiti kod nas nema ubica a toliko porodica zavili u crno sta znaci lopovska vlast

ODGOVORITE
Name

Idealno

14.11.2022 16:08

Turskoj je samo ovo nedostajalo, odnosno Erdoganu... I gle čuda,, desi se"... Kurdi ,,krivi", a ko bi drugi...i sad može da počne napad i odmazda na njih i uTurskoj, a za očekivati je i u Siriji...

ODGOVORITE
Name

BOY

14.11.2022 17:24

Teško njoj živjeće a neće znati da je živa. Turski zarvor je mjesto gdje čovjek osjeti patnju u svakom smislu za zatvorenike je smrt nagrada.

ODGOVORITE