U Izraelu o novim metodama u bezbjednosti

Prilikom pesjete Izraelu prof.dr Darko Trifunovic, direktor Instituta za nacionalnu i međunarodnu bezbjednost, sastao se sa direktorom najvećeg Instituta za protiv – terorizam na svijetu prof.dr Boazom Ganorom.

Srbija 08.11.2022 | 20:51
U Izraelu o novim metodama u bezbjednosti

Razmatrane su mogućnosti saradnje dva srodna instituta, obzirom da je INIS najveće naučno društvo na svijetu iz oblasti nauke bezbjednosti.

Isto tako, prof.dr Darko Trifunovic, primnjen je na najvišem mogućem nivou u The Meir Amit Intelligence and Terrorism Information Center (ITIC), kojim rukovidi pukovnik (r) prof.dr Sholomo Mofaz.

Istom prilikom održan je sastanak sa generalom (r) David Tzurom, legendom bezbjednosti Izraela, generalom (r) prof.dr Ephraim Lapid, pukovnikom (r) prof.dr Shaul Shay kao i pukovnikom (r) prof.dr Yonathan Fighel, a što je do sada najveći nivo prijema nekog naučnika iz Srbije.

Tom prilikom razgovarano je o novim metodama rada obavještajnih službi kao i metodama nauke bezbjednosti. Takođe, dogovorena je naučna saradnja i razmjena predavača kao i organizacija zajedničkog Sertifikat kursa iz oblasti Nacionalne bezbjednosti.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zona

08.11.2022 21:22

Usta se ovaj Trifunovic razumije, mozda u pecenje rakije

ODGOVORITE
Name

Marinko

09.11.2022 11:31

U sve se razumije i nepripada Dodikovoj sekti

Name

razumio

09.11.2022 15:27

Je li to i bezbjednost ide na online, ha, ha..?

ODGOVORITE