Fasada pala na bebu u centru Beograda, kolica joj spasila život

Beba stara svega pet meseci povređena je danas u Knez Mihailovoj ulici kada se na kolica obrušio deo fasade jedne zgrade.

Srbija 29.10.2022 | 17:28
Fasada pala na bebu u centru Beograda, kolica joj spasila život

Dete je zadobilo povrede glave i hitno je prevezeno u Urgentni centar.

 
- Majka i otac su sa bebom ulazili u pasaž kad se obrušila fasada. Bilo je stravično, to je tako puklo. Komad je udario dete u glavu, majka mu je vadila šut iz uha - objašnjava za Telegraf.rs radnica lokala u pasažu gde se nesreća dogodila.
 
Kako dodaje, bilo je pitanje momenta kada će fasada da otpadne i rekla da su komšije prijavljivale jer su padale cigle.
I radnici u lokalu strahuju za svoju bezbednost.
 

- Skoro sam iznajmila lokal, uvek s oprezom izlazim napolje. Bojim se da izađem da počistim ovaj šut ispred. Pitanje je kada će opet da padne na nekog, pa da bude kobno. Hvala Bogu pa je dete živo - kaže naša sagovornica.

Kako saznajemo, zgrada je stambeno-poslovni prostor i datira iz 1938. godine.

Oni koji su se zatekli na licu mesta kažu da ko zna šta bi bilo da dete nije bilo u kolicima.

Napolju su se okupili potreseni stanari i prolaznici, koji su besni jer su više puta upozoravali da može ovako nešto da se dogodi.

Na licu mesta su i pripadnici policije koji vrše uviđaj, a sada je postavljena i traka oko objekta, kako ne bi moglo da se prolazi.

(Telegraf.rs)

(Foto: Telegraf.rs)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Miroslav

29.10.2022 16:48

Odgovorni su vlasnici, oni moraju snositi svaku odgovornost. Imati znaci i odrzavati, a ne ugrozavati.

ODGOVORITE
Name

Re Miroslave

29.10.2022 17:22

Nisi ni ti skolu volio puno, lma li Bg inspekciju,kom.policiju, a grad je duzan da se brine o svojoj glavnoj ulici,jer je to slika BG

Name

Miki

29.10.2022 18:59

Kakva inspekcija kakvi bakraci, vlasnik treba da odrzava svoju imovinu, a inspekcija da kaznjava ovakve vlasnike.Medjutim da su ga kaznili odma bi se svi digli kuku joj kako samo kaznjavaju jadni narod itd.Ne mozes narodu ugoditi kako god.Da je u inostranstvu debelu kaznu bi popio vlasnik, a ako nema da plati oduzeti imovinu.

Name

Miroslav

29.10.2022 23:32

Re, Tako je bilo u vreme Broza, sve je bilo "nase". A sad sve ima vlasnika, a vlasnik mora ima i odgovornost do svog vlasnistva. Njegovo vlasnistvo ne sme ugrozavati okolinu, ljude i tudje vlasnistvo. Mi smo od devedesete, kao u kapitalizmu, tako se prica a kako se ponasa?

Name

A

30.10.2022 07:50

Neznam kako je u Bg to rjeseno, u BL postoje ZEV, eno npr. u Zg postoji kom.preduzece kojem vlasnici placaju odrzavanje zgrada, po meni je glupo da stanari vode racuna o izgledu zgrade, pogotovo knez Mihajlove,eej

ODGOVORITE