Zoran Čegar prijeti i psuje novinarima CIN-a

Zoranu Čegaru, šefu Uniformisane policije FBiH, počelo je suđenje na Općinskom sudu u Dubrovniku za krivično djelo prevare, o čemu je CIN ranije pisao.

Bosna i Hercegovina 27.10.2022 | 17:01
Zoran Čegar prijeti i psuje novinarima CIN-a

Čegar je danas vlasnik: luksuzne vile i višespratne kuće u Sarajevu, apartmana na Bjelašnici i u Neumu te golemih zemljišnih posjeda sa nekoliko objekata na Nišićkoj visoravni. Dio nekretnina nije uknjižio jer su izgrađene bez građevinskih dozvola. Imanje na Baricama i Nišićima kod Sarajeva stekao je koristeći se fiktivnim ugovorom i falsifikovanim dokumentima.

Novinari CIN-a su otkrili i da je šef Uniformisane policije FBiH optužen za prevaru u Hrvatskoj, zbog čega mu se i sudi u Dubrovniku. To njegovi šefovi nisu znali. Međutim, nakon što je priča objavljena, ministar Federalnog ministarstva unutrašnjih poslova (FMUP) Aljoša Čampara je najavio istragu kako bi se utvrdila Čegarova odgovornost.

„Ukoliko je ovo tačno sve, onda mislim da se radi, stvarno, o jednoj apsurdnoj situaciji gdje je protiv čovjeka podignuta optužnica za prevaru, a on odlučuje o pravima i dužnostima drugih policijskih službenika“, rekao je Čampara.

Advokatica Grubeša je na prijedlog svog klijenta predložila da se suđenje zatvori za javnost jer mu štete medijski natpisi, budući da se radi o visokopozicioniranom policijskom službeniku te da on može odgovoriti izvan Suda na pitanja novinara. Sud o njihovom zahtjevu nije donio rješenje.

Novinari CIN-a su ispred Suda zatražili od Čegara komentar. On je burno reagovao, nasrnuvši na novinarku: „Nemoj da ti grkljan iščupam!“

Ovo nije prvi put da policajac Čegar prijeti novinarima CIN-a. On je tokom istraživanja u kratkom telefonskom razgovoru odbio razgovarati uz prijetnje i psovke. Aludirajući na svoj položaj, rekao je da su ga o novinarskim kretanjima i radu “obavještavali razni ljudi”. “Ja sve znam, ne radim ja u trafici!”

(CIN Foto:CIN)

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Barton

27.10.2022 15:50

Čak je novinarki rekao da je Četnikuša i pretio da će doći i da će je naći da je zadavi

ODGOVORITE
Name

Doboj

27.10.2022 18:36

Sve su to nama stranci namontirali, kao i ove izbore. Mamu im njihovu, nece ni oni dugo po nama jos pisati

Name

Gazda

27.10.2022 16:06

E moj narode ko nas predstavlja, manite se se SNSD, SDA i HDZ upropastili su sve nas, ali dzaba Bosnjaci se poceli prizivati pameti jer su malog Alijinog spustili na zemlju, Hrvati se nikad nece dozvati pameti a Srbi ce se dozvati pameti poslije Hrvata sto znaci nikad. Pustili smo čobanima da nas vode kao ovce, a svaki dan isti broj nas iz BIH srecu trazi i pravi neko bolje drustvo u EU zemljama. Da ima drzave ovaj polupismeni "heroj" bi mogao raditi samo u svojoj kuci da cuva svoje ovce....

ODGOVORITE
Name

Паук

27.10.2022 16:14

Много лаје, треба га затворити.

ODGOVORITE
Name

Glock

27.10.2022 16:27

Kerovi koji laju ne zatvaraju se nego se sa parmakom premlate

Name

Re

27.10.2022 17:19

Baš lijepa slika. General 20 godina i treba da bude vlasnik države? Sine, koliko mi tonemo...tektonski se bucamo. Generali posle drugog svjetskog rata su imali stan i poneki vilu, ali ovo je isplativo...praaavooo.

Name

EFBiHajci

27.10.2022 16:30

Čegar, Čampara, kakva prezimena, mnogo je takvih. Krije li nešto ta gospoda, pa su uzeli takva prezimena?

ODGOVORITE
Name

Pit

27.10.2022 17:31

Eto njega ubrzo za Miiinog savjetnika. Ispunjava sve potrebne uslove.

ODGOVORITE
Name

Спасоје

27.10.2022 18:36

На Нишићкој висоравни је фалсификатима отео много земље Србима. Бог те видео, Зоране.

ODGOVORITE
Name

Stana

27.10.2022 19:22

Pa ovo je normalno ponašanje političara i funkcionera u BiH već 27 godina. Tako je i Burlo prijetio vlasniku BN TV. A glupi narod, zapravo stoka, to gleda i smije se. Ovaj krmak tobože general? Običan jalijaš, prevarant, siledžija, smrad neljudski, zato je visoko pozicionirani šljam.

ODGOVORITE
Name

Crni vrh

27.10.2022 19:38

E moj Zorane ti si obicni kabadahija i jalijas a ne general,da imas imalo pameti nebi se trideset godina hvatao za cetnike a dobro znas da te Srpski K...c napravio ali ne dopada ti se pedigre Mile kovcalije pa si se opredijelio da budes Hrvat,u svakom slucaju sramota za službu i neka nam je bog na pomoci dok god ovakvi budu odlučivali o našim životima.

ODGOVORITE
Name

Goran

27.10.2022 21:44

Slika i prilika mentaliteta.

ODGOVORITE
Name

Burke

28.10.2022 05:47

On nije nikakav general niti je učestvovao u nekoj borbi.Jedina "akcija" u kojoj je učestvovao je hapšenje i privođenje desetak srba na početku rata

ODGOVORITE
Name

Eso

29.10.2022 16:21

Burke duvaj ga