Kolumbijka se udavila svojom zubnom protezom!

Jedna 48-godišnja Kolumbijka iz grada Kuindio, umrla je nakon što je progutala i udavila se svojom zubnom protezom.

Zanimljivosti 27.10.2022 | 15:26
Kolumbijka se udavila svojom zubnom protezom!

Marija Farijas Guzman, 48-godišnja žena iz kolumbijske oblasti Jermenije,nije poslušala zubare da kada se ide na spavanje, se ukloni zubna proteza noću, kako bi se izbegle bilo kakve nesreće. Što ona nije uradla jer je legla da spava sa zubnom protezom pa se po nju završilo kobno!

Žena je prema navodima medija u Kolumbiji zaspala sa svojom zubnom protezom u ustima, na kraju ju je slučajno progutala i nekako joj se zaglavila u grlu.

Marijina porodica je kasnije istražiteljima rekla da su čuli neobične zvukove koji su dolazili iz ženine sobe, pa su odlučili da je provere, tamo su na njihovu žalost otkrili da one ne diše!

Marija Farijas Guzman je hitno prebačena u bolnicu del Sur u svom rodnom gradu Kvindio, gde su lekari pokušali da reanimiraju ženu i oslobode joj disajne puteve. Nažalost, njihovi napori su bili neuspešni. Kao uzrok smrti proglašena je “opstrukcija respiratornog trakta“.

“Njeni rođaci su saznali za situaciju dok je spavala, ali je stigla u bolnicu bez vitalnih znakova i lekari su izveli manevre reanimacije i procedure kako bi joj očistilo disajne puteve, ali ona nije reagovala“, rekao je pukovnik Vilijam Alberto Zubieta Pardo, iz Policijska uprave Kuindio, rekli su novinarima.

Gušenje zubnim protezama smatra se izuzetno retkim, pa je ovaj slučaj izazvao veliku pometnju na internetu, a mnogi ljudi su tražili više detalja o tome kako se to moglo dogoditi.

Više detalja očekuje se čim bude objavljen kompletan forenzički izveštaj, ali u međuvremenu, bolje je da te proteze stavite u čašu vode noću, da budete sigurni.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar