Vuković: Vučićeva poruka za mir upućena Dodiku

Poruka predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučuća je prije svih upućena Miloradu Dodiku. Očekujemo da je zaista ozbiljno shvati i prestane podgijavati atmosferu u Republici Srpskoj. 

Republika Srpska 22.10.2022 | 14:53
Vuković: Vučićeva poruka za mir upućena Dodiku

Rekao je ovo zamjenik predsjednika PDP-a Nenad Vuković. 

Vuković napominje da iz opozicije niko nikada nijednu rečenicu nije izgovorio koja bi se smatrala destabilizacijom. 

- Dva velika protesta su prošla bez ikakvog bezbjednosnog problema, govori su bili na temu izbornih manipulacija i krađa i nismo retorikom zaoštravali situaciju. Jasno je da su predstavnici vlasti, zajedno sa svojim analitičarima, prethodnih dana ubacili priče o dešavanjima iz ‘97.godine i potencijalnim sukobima unutar Republike Srpske. Zbog takvih neodgovornih istupa i nepromišljenih riječi je reagovao i g. Vučić koji je uputio poruku da srpsko-srpskih sukoba ne smije biti. Očekujemo da Dodik čuje te riječi i poruku koju je dobio a glasi “smanjiti tenzije”! – kaže Vuković. 

On ističe da jeste demokratsko pravo i vlasti da održi skup koji su najavili, ali i da je veoma bitno da poštuju ono što je rekao predsjednik Srbije.

- Jedina prava aktuelna tema su neregularni izbori i zloupotrebe, a režim pokušava da dezavuiše javnost da je ugrožena Republika Srpska, što isključivo ima za cilj uznemirenje naroda – poručuje Vuković. 

(BN/ foto: BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Neso Borik BL

22.10.2022 13:59

Mada,samo ste na noc izbora izasli na ulicu,da setate,fino vrijeme bilo.....

ODGOVORITE
Name

Re

22.10.2022 14:37

Neko na ulici u nasoj BL a neko na Nato nosacu , more mrs.

Name

Ре Нешо

22.10.2022 14:48

Доћемо и ми издајници на митинг па да чујемо из прве шта Додик поручује.

Name

Re

22.10.2022 15:26

Pa setajte i vi ko vam brani imate dovoljno budzetlija koji moraju doci na miting al nedajte da vas onaj lopov zavada sa onim koji nedijele njegovo misljenje

Name

Re Neso

22.10.2022 16:02

Pa kad pametujes objasni zasto je u Laktasima u noći 2 oktobra bio vatromet od 10 minuta sta je to Baja slavio a jos se nista nezna....?????

Name

11903

22.10.2022 16:32

A neko je naredio bezočnu krađu i pljačku u Doboju, Zvorniku, Prijedoru i drugim mjestima. Neko je naredio da se Jeleni upisuju 0 glasovo na 15 mjesta, neko je slao batinaše i Jeleni umanjivao, a onoj bitangi povećavao broj glasova. Ajd da pogađamo ko bi to mogao biti?

Name

re

22.10.2022 22:04

A dje Neso miting za samostalnost RS a protiv bih i ambadadora kvintrme!!!Eeeee!!!A dje miting protiv nametanja sankcija Rusiji!!!!Pojela maca jezik!!!!Setate vi za pripajanje Milanovicu ,kupio vas za platu ,koju su vam svakako zaradili penzoneri ,ostavljajuci fabrike koje su stvorili radom a udba rasprodala!!!!!

Name

Dijagnoza

22.10.2022 15:18

Jedino u Republici Srpskoj vlast organizuje mitinge, nigde više na svetu. Svako ko izađe na miting čuva poziciju i posao, ni jedan procenat ne ide radi ideologije.

ODGOVORITE
Name

Re

22.10.2022 17:54

U velikoj si zabludi ako stvarno tako misliš.

Name

Re: Dijagnoza

22.10.2022 21:53

Svima je to jasno vec deceniju... Ako se logicno stvari sagledaju, od 50% glasaca navodno izaslih, ustvari je glasalo preko 70% rezidenata, oko 15-16% onih sa pravom glasa nije tu, zive u inostranstvu i imaju LK izdate u RS, 4-5% je mrtvih i nepokretnih, onih po selima bez mogucnosti odlaska na biralista, znam ih nekoliko, za vecinu takvih neko je glasao, a da oni ne znaju. Tako dobijemo oko 610 hiljada izaslih, uz sav, meni vrlo dobro poznat izborni inzinjering, sistemski uredjenu kradju, verbalni delikt, fizicki i materijalni pritisak, mobing i sve drugo sto se moze na bilo koji nacin upotrebiti od strane javnog sektora, agencija i sluzbi na lokalnom i republickom nivou, pa do javnog priznanja i pred medijima izrecene prijetnje i zastrasivanja gradjana od onih koji obavljaju javne funkcije u zemlji, uz sve to, oni ne mogu skupiti komotnu vecinu...znaci na slobodnim, demokratskim izborima, vjerovatno bi bili na desetak posto glasova i negdje na 3 ili 4 mjestu...realno. ali malo ko je sposoban realno donijeti zakljucke, a da se razumije i u statistiku i u nacin vodjenja Izbora, poznaje sistem i shvata dovoljno pravo da vidi kako je dozvoljeno nekome, nekaznjeno ga "zaobilaziti"...

Name

Banja Luka

22.10.2022 16:01

Nema on obraza ,to je za njega ništa,nepoznanica.. Misli da je njegov entitet da mu je ćaća ostavio ...

ODGOVORITE
Name

Darko

22.10.2022 19:26

Treba tu doć i opozicija svi koji su protiv Dodika jer definitivno on nije predsjednik svih građanaRS mi smo braća ne dozvolite da bude zavadi pa vladaj stvar je u tome samo što je na lopovski način tu gdje jeste nek se pomiri sa činjenicom da su građani podjeljeni.

ODGOVORITE
Name

Sydney

23.10.2022 10:21

Ova gospoda sa 304 glasa sto je usla u parlament treba biti izabrana za presednika skupstine i da joj se dodijeli obavezno vozac i dodijeli skupstinska limuzina i to najnoviji mercedes

ODGOVORITE