Ponovno brojenje glasačkih listića iz Gradiške

U Glavnom centru za brojanje glasova u Sarajevu danas je nastavljeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića iz Gradiške za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom centru.

Republika Srpska 22.10.2022 | 11:29
Ponovno brojenje glasačkih listića iz Gradiške

Izvor iz Glavnog centra navodi da je juče završeno kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića za nivo predsjednika Republike Srpske za područje Pala, Istočne Ilidže, Istočnog Starog Grada i Šekovića, te da su se tokom protekle noći brojali listići i iz Federacije BiH /FBiH/.

Za sada, kako kaže izvor, nema nikakvih odstupanja, osim statističkih grešaka na nekim biračkim mjestima, tako da ponovno brojanje neće promijeniti ništa značajno.

Dodaje da nakon prebrojavanja listića iz Gradiške, nemaju informaciju šta je sljedeće na redu.

Izvor navodi da nema više vreća iz FBiH i naredbi za ponovno brojanje, tako da se nastavlja sa brojanjem listića za nivo predsjednika Republike Srpske.

Centralna izborna komisija /CIК/ BiH danas bi trebalo da objavi preliminarne rezultate opštih izbora, što je rok propisan Pravilnikom o provođenju izbora.

CIК je 10. oktobra po službenoj dužnosti naredio otvaranje vreća i kontrolno ponovno brojanje glasačkih listića na svim redovnim biračkim mjestima u Srpskoj za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Protiv ove naredbe glasao je član CIК-a Vlado Rogić, uz obrazloženje da naredba nije zasnovana na Izbornom zakonu BiH i da je preuranjena, jer još nisu utvrđeni rezultati izbora. 

(Srna/ foto: Ilustracija/ Reuters)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Tatar

22.10.2022 10:02

Izgleda da je ovo ponovno brojanje čista fula.Kako to da je toliko nepravilnosti a da se ništa bitno neće prometniti.Pa čemu onda ovolika halabuka i galama

ODGOVORITE
Name

Gradiska

22.10.2022 10:12

U Gradiski, Krajisnik, Stevan Gutic PRIZNAO kradju.....a koliko je Stevana Gutica na podrucju cijele opstine!!!

ODGOVORITE
Name

BL

22.10.2022 10:30

Izgleda da je Dodik bas čisto pobijedio uz nepravilnosti koje ne uticu na krajnji rezultat a sto znaci nema ponovnog glasanja.

ODGOVORITE
Name

Re BL

22.10.2022 12:06

Ukro je Dodik a to znas i ti. On sve izbore krade . Ako ti imas drzavni posao budi pravedan covjek a ne polron .

Name

Milan

22.10.2022 10:41

A šta je sa zakonskom obavezom CIK-a BiH da po članu 5.29a Izbornog zakona BiH u roku od 20 dana od dana održavanja izbora objavi konačne rezultati izbora???

ODGOVORITE
Name

Re

22.10.2022 11:43

Bljuzgo sta je sa zakonom da izbori moraju biti fer i posteni. Sto ste onda krali?

Name

Arnautovicu

22.10.2022 10:57

Sta pise u pismu koje je OHR juce proslijedio?

ODGOVORITE
Name

frey40

22.10.2022 17:25

Nema od strane medjunarodne zajednice reakcije na kradju izbora u RS.Oni je podrzavaju tj.podrzavaju Dodika. Tako su pokrali i americke izbore na kojima je u silu pobijedio Bajden.

ODGOVORITE