Dodik je agent hrvatskih interesa, zato treba da ode

- Upravo je u Novom Gradu ključno ponoviti ono što nekoliko godina govorim: Dodik je agent hrvatskih službi. To se pokazalo i izjavom Zorana Milanovića, čovjeka koji nas je nazivao šakom jada, upućuje uvrede najgore vrste predsjedniku Srbije i ne dozvoljava mu da posjeti Jasenovac, a Dodik sa njim druguje. Ja stojim pri tvrdnji da je on agent hrvatskih interesa, nikada srpskih i to je samo jedan od mnogih razloga zašto treba otići u političku penziju – rekla je kandidat za predsjednika Republike Srpske Jelena Trivić na skupu PDP-a u Novom Gradu. 

Republika Srpska 16.09.2022 | 10:53
Dodik je agent hrvatskih interesa, zato treba da ode

Trivićeva kaže da je to posebno bitno istaći u Novom Gradu zbog slučaja Trgovske gore, na koji režim ćuti: 

- S druge strane, mi hoćemo da obnovimo Novi Grad i da se ovdje ljudi vraćaju – rekla je Trivićeva i istakla da se to može postići bavljenjem temama i problemima od životnog značaja: 

- Mi ćemo 2. oktobra izvojevati pobjedu naroda nad kriminalom, osnivanjem Specijalnog tužilaštva Republike Srpske. Pobjeda naroda nad korupcijom biće postignuta osnivanjem Agencije za borbu protiv korupcije Republike Srpske. Pobijedićemo je, iskorijeniti, nogom izbaciti iz institucija, jer korupcija dolazi iz institucija, a ne iz naroda.

Neradna nedelja u čitavoj Republici Srpskoj, u oblastima u kojima je to moguće, biće pobjeda naroda za prava radnika. Reformom zakonodavstva, sa ciljem efikasnije zaštite prava radnika, izborićemo pobjedu naroda za bolje uslove rada. Pobjeda naroda za veća primanja radnika biće kada uvedemo naknade za topli obrok kao zasebno primanje – rekla je Trivićeva. 

Ona je istakla da će još jedna pobjeda naroda biti sufinansiranje 50% cijene privatnih vrtića biće pobjeda naroda za našu djecu. 

- Pobjeda naroda za bolje obrazovanje biće besplatni udžbenici za učenike osnovnih škola u cijeloj Republici Srpskoj. Za naše majke, pobjeda naroda biće produženje trajanja porodiljskog odsustva na 18 mjeseci za prvo i drugo dijete, odnosno 24 mjeseca za treće i svako naredno dijete.

Povećaćemo boračka primanja u iznosu od 20% u prvoj godini mandata nove Vlade, dok ćemo borački dodatak po mjesecu učešća u ratu, definisati u dogovoru sa borcima u onom iznosu koji je realno ostvariv, ali isto tako dostojan žrtve koju su borci podnijeli u borbi za najveću srpsku pobjedu 20. vijeka, Republiku Srpsku.

Svakako, to znači mnogo veći iznos nego što trenutno režim izdvaja po ovom osnovu. Pobjeda naroda za naše penzionere biće povećanje penzija za 10% u 2023. godini – navela je Trivićeva. 

(BN)

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

TDI

16.09.2022 09:09

Ovakva retorika sluzi samo da se susjedne zemlje i dalje oznacavaju kao neprijateljske i odrzavanju tenzija.

ODGOVORITE
Name

Zoran Milanović

16.09.2022 09:10

Ti sa narodom u Novom Gradu pij radioaktivne vode, a pusti našu elitu da pije "Đedovu raki" u Bakincima!

ODGOVORITE
Name

Dno

16.09.2022 09:20

Sta je sa procesuiranhem kriminala u RS Milorade. Mislis da je narod zaboravio. Sta je sa Zeljkovicem, Skrbicem, Spiricem, Stevanovicem, Kostadinom armijom drugih kriminalaca. Jwlde, nema nijedan za svih ovih 16 godina tvoje vlasti.

ODGOVORITE
Name

Он

17.09.2022 17:15

Па он се хвали тиме да нико није осуђен за корупцију, каже а ови само то паушаллно износе. Човјек заробио правосидне институције РС и ради шта хоће. На нашу срећу НЕЋЕ докле хоће. Ево 02.октобра кад ће му народ пресудити ОЛОВКОМ.

Name

Treba da ode

16.09.2022 09:28

Al u zatvor zajedno sa svojim lopovima i bagrom koja uništava godinama RS.

ODGOVORITE
Name

RS

16.09.2022 09:38

Sprovedite zakon o nelegalno stecenoj imovini i ove stavke ćete lako ostvariti što ste nabrojali,želim vam sreću i uspeh na izborima,promjene su nam prijeko potrebne, sa srećom.

ODGOVORITE
Name

Re RS

16.09.2022 10:30

Jest kad bi imala "muda" 90 % politicara u RS lopov nad lopovima bio vlast ili opozicija.Ali ipak to nije razlog da ovog hrvatskog spiona ne smaknemo sa vlasti.. Jelina retorika se puno ne razlikuje od Dodikove. Nismo se rodili juce, nekad su bila puna usta sve jednog srbina "Dodik"Dodik"

Name

Jakov

16.09.2022 09:46

Dodik je covek koji na tekovinama broza provodi hrvatske interese. Potrebno je napraviti analizu sta su hrvati i Hrvatska uradili Srbima u zadnjih 150 godina i koliko je srba bilo u hrvatskoj , dalmaciji i krajini. A koliko je sad. Napraviti emisiju o tome i da se vidi koliki je dodik izdajnik ili to nesvesno radi poput velikog broja srba . On je još jugosloven a hrvati rade za svoje interese i čim dobiju svoje u federaciji kreću na republiku srpsku

ODGOVORITE
Name

Bojan

16.09.2022 10:21

Dobra je ova žena. Poštena i pravedna.

ODGOVORITE
Name

Tnt

16.09.2022 10:58

Podržano Jelenu da se u kraj stane bahatoj vlasti, kriminalu i korupciji. Ajmo narode! Ustanite i budite bar jednom složni.

ODGOVORITE
Name

Cccc

16.09.2022 11:55

Podrzavsm Jelenu i mislim kad bi zene bile sefovi drzava da bi se bolje zivjelo i bilo bih manje ratova

Name

Tatat

16.09.2022 12:24

Možda je ipak lakše pognuti glavu i šutiti

Name

Deutschland

16.09.2022 13:50

DODIK najveći dusman u Istoriji,Srba,ovo sa Milovanovićem je vrh vrhova,njegove izdaje,pravi festu sto su hrvatski vojnici pobili Srbe u Jajcu Mrkonjić, ključ,itd

Name

Hrvoje

16.09.2022 13:07

Nemojte naseg brata Dodika dirati, on je nama najveca dvorska luda na Balkanu… on radi za nas, a kad vise nebude mogao onda ga uzmite sebi… ?

ODGOVORITE
Name

Mare

16.09.2022 15:30

Jel to amerikanac kazao da je dodik za hrvatski interes?! Amerikanac rekao i da je ruski interes unistavanje ukrajine, zanimljivo, ...

ODGOVORITE
Name

+

16.09.2022 15:46

JEKENA. LIČNO ČISTA KO SUNCE. I BIĆE, KAKO KAŽE, SAMO IMADNE LI ŠANSU. USTVARI. MI BIRAMO. TREBA SVIJU POVUČI ZA RUKAV, DA IZAĐU NA IZBORE. DA DODIK NASTAVLJA, TITOV, POSAO, DA JE AGENT HRVATSKI,TRGOVSKA GORA, DA SMO MI SRBI U RS VEĆINSKI, A GLASALI ZA NJEGA. TO JE SVE ISTINA. KO NE GLASA, GREŠAN JE GRAĐANIN. SVI BA IZBORE, PA DA IZDAJNIKA "SRBENDU" U ZATVOR. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN I SVA SADAŠNJA OPOZICIJA. DA BUDU NOVA VLAST. KORUPCIJA SU OVI U SISTEMU, A TU JE SNSD, NAJ BROJNIJI. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Istina

16.09.2022 20:41

Moja Jeco,cemu se ti nadas,pa Dodik vec ima formiranog mandatara vlade i ministre.

Name

Zdrave

16.09.2022 20:32

Milanović će odvesti Dodika u Hrvatsku da bude predsjednik sakupljača plastičnih flaša u Hrvatskoj

ODGOVORITE