Zmajevi poraženi od Francuske uz mnoštvo grešaka

Košarkaši Bosne i Hercegovine izgubili su danas u Kelnu u četvrtom kolu grupne faze Eurobasketa od selekcije Francuske rezultatom 81:68 te su tako za sutra odgodili odluku o tome hoće li takmičenje nastaviti u nokaut fazu.

Košarka 06.09.2022 | 16:22
Zmajevi poraženi od Francuske uz mnoštvo grešaka

Od početka utakmice igralo se koš za košem tako da u prvoj četvrtini niti jedna reprezentacija nije imala više od četiri poena razlike. BiH je dobro otvorila drugu dionicu i u jednom trenutku su predvođeni Halilovićem i Robersonom uspjeli otići na pet poena razlike (27:22).

Ipak, do odlaska na odmor u potpunosti smo pali te su Francuzi u tim trenucima uništili bh. tim. Prednost je konstantno rasla, a najveća je bila upravo u trenutku kada je okončano prvo poluvrijeme (44:34).

Najefikasniji u redovima BiH bio je Miralem Halilović koji je postigao 14 poena i imao pet skokova, dok je Jusuf Nurkić ostvario double-double učinak od 14 poena i 10 skokova. Najbolji kod Francuza bio je Yabusele s 15 poena i pet skokova.

BiH je i dalje u igri za prolazak u osminu finala, a za siguran plasman u nokaut fazu potrebna nam je pobjeda u posljednjem kolu protiv Litvanije. Ovaj meč se igra sutra u 14:30 sati. 

(Klix   Foto: N1)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Dfgggg

06.09.2022 19:46

Bravo za Francuze

ODGOVORITE