Legendarna Serena Vilijams završila blistavu karijeru

Posle 73 titule u pojedinačnoj konkurenciji, čak 23 Grend slema, nekadašnja dugogodišnja najbolja teniserka sveta Serena Vilijams završila je karijeru porazom u 3. kolu US Opena.

Tenis 03.09.2022 | 08:32
Legendarna Serena Vilijams završila blistavu karijeru

Američka teniserka koja je odavno svoje ime ispisala zlatnim slovima u istoriju tenisa, najavila je pre US opena da će joj ovo biti najverovatnije poslednji turnir, a odigrala je dramatičan i epski meč za kraj, koji je na kraju izgubila od Ajle Tomljanović, 7:5, 6:7 (5), 6:1.

Serena se od američke publike oprostila u suzama uz emotivan govor.

- Pokušala sam, ali Ajla je bila za malo bolja. Hvala ti, tata. Znam da gledaš. Hvala ti mama. Želim da se zahvalim svima koji su ovde, onima koji su bili uz mene i bukvalno godinama, decenijama. Ipak, sve je počelo od mojih roditelja, oni su zaslužni za sve. Zahvalna sam im. Ovo su suze radosnice - rekla je Vilijamsova i nastavila:

- Ne bih bila Serena da nije bilo Venus, tako da, hvala ti Venus. Ona je jedini razlog što postoji Serena Vilijams. Bila je ovo zabavna vožnja. Najneverovatnija vožnja i putovanje u mom životu. Zahvalna sam svima koji su makar jednom rekli, "napred, Serena" u svom životu. Zahvalna sam, jer ste me vi doveli dovde.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar