Još jedna blamaža Fudbalskog saveza BiH

Ovlašteni predstavnik "Kuće fudbala" ipak je, uprkos porazu, "čestitao Zrinjskom na odličnim igrama ovog ljeta u Evropi i na načinu na koji su predstavljali bh.fudbal".

Fudbal 26.08.2022 | 09:43
Još jedna blamaža Fudbalskog saveza BiH

"Istorijski rezultat bh. klupskog fudbala"! HŠK Zrinjski je ostvario plasman u grupnu fazu UEFA konferencijske lige", "Bravo HŠK Zrinjski Mostar". Ovako je sinoć, neposredno nakon dramatične utakmice u Slovačkoj, Fudbalski savez BiH čestitao mostarskom klubu "istorijski rezultat" - izbacivanje "Slovana" i plasman u Konferencijsku ligu UEFA.

Na žalost, bilo je potpuno suprotno: "Zrinjski" je na tragičan način, nezasluženo, poražen nakon izvođenja jedanaesteraca i eliminisan sa evropske nogometne klupske scene.

Iz Fudbalskog saveza BiH to su, doduše sa zakašnjenjem i sami shvatili, pa su nekoliko minuta nakon prvog objavili i drugo, "pokajničko", saopštenje u kojem su "uvažili realnost".

"Nažalost, poslije velike drame Zrinjski je eliminisan na posljednjem koraku do grupne faze Konferencijske lige".

Ovlašteni predstavnik "Kuće fudbala" ipak je, uprkos porazu, "čestitao Zrinjskom na odličnim igrama ovog ljeta u Evropi i na načinu na koji su predstavljali bh.fudbal", prenosi SB.

(BN Foto: Agencije) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zoki

26.08.2022 07:53

Nije imao Zeljkovic vremena da pogleda rezultat. Kao i ujo njegov , odgovoran . ?

ODGOVORITE
Name

Rašo

26.08.2022 08:17

O tempora o mores. Hoće li ikad na čelo bilo čega (institucije, firme, organozacije, ...) u BiH doći normalni, pismeni, pošteni, obrazova i pametni ljudi?

ODGOVORITE