Aleksandar Vulin se u Moskvi sastao sa Lavrovom

- Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, koji boravi u zvaničnoj poseti Moskvi, sastao se danas sa ministrom spoljnih poslova Ruske Federacije Sergejem Lavrovom.

Svijet 22.08.2022 | 14:45
Aleksandar Vulin se u Moskvi sastao sa Lavrovom

Ministar Vulin istakao je da Srbija, koju vodi predsednik Aleksandar Vučić, ne zaboravlja vekovno bratstvo i da je Srbija jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nije postala deo antiruske histerije, saopštio je MUP.

Srpski ministar unutrašnjih poslova poručio je da je Sergej Lavrov iskreni prijatelj Srbije i srpskog naroda, izrazivši veliku zahvalnost Ruskoj Federaciji na doslednom poštovanju suvereniteta i integriteta Srbije i nepriznavanju lažne države Kosovo.

Vulin je istakao je da je Srbija samostalna i nezavisna država koja sama bira svoje prijatelje.

Srpski ministar unutrašnjih poslova naglasio je da duboko žali zbog toga što je ministru Lavrovu voljom drugih zemalja onemogućena poseta Beogradu u junu, istakavši da su zabranom dolaska ministra Lavrova u zvaničnu posetu Srbiji prekršeni i pogaženi svi principi međunarodnog prava.

Ministar spoljnih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov istakao je da će ruska država nastaviti da pruža podršku Srbiji u očuvanju teritorijalne celovitosti.

Vulin je istakao je da Srbija nikada neće zaboraviti pomoć Rusije i ruskog predsednika Vladimira Putina, koji je na poziv predsednika Vučića 2015. godine sprečio donošenje britanske rezolucije u Ujedinjenim nacijama, po kojoj bi Srbi bili proglašeni genocidnim narodom.

Na sastanku srpskog i ruskog ministra istaknuto je da Srbija i Rusija i u vremenima velikih izazova imaju izuzetne diplomatske odnose i uspešnu bilateralnu saradnju, baš kao što i predsednik Vučić i predsednik Putin imaju izuzetno dobre lične odnose, navedeno je u saopštenju.

(Tanjug Foto: MUP RS)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Kosovo

22.08.2022 12:55

Rusima krim albancima kosovo prizno ko il ne tako je nit srbi smiju u pristinu nit ukrainci na krim, tolko o rusima uvijek su imali preca posla od pomoci srbima

ODGOVORITE
Name

Re

22.08.2022 19:18

Uglavnom istina.

Name

David ka Kosovo

23.08.2022 08:01

Krim je oduvjek bio Rusija.Komunisti su ga oteli,Putin vratio u maticu. Komunisti su od KiM napravilu autonomnu pokrajinu sa ciljem da oslabe Srbiju.Da ukrajinci ne smiju na Krim jer su tamo Rusi a Srbi na KiM imaju NATO.Valjda smo naucili nesto iz boja na Kosovu...nije pametno ulaziti u bitku ciji su izgledi da je dobijemo nikakvi.Zato polako koristeci rezolucinu 1244,medjunarodno pravo i vrijeme koje Srbima ide na ruko.Kosovo jeste i bice Srbima.U to ne treba sumljati.

Name

re

23.08.2022 11:18

Viditeli da se sav trese pred ratnim Lavrovom, i sve prihvata bez pogovora za nadrljale srbe na Balkanu.

Name

moj prijatelj

22.08.2022 14:52

I ja ,svako jutro pijemo kafu sjedimo jedan nasprem drugog,laze on meni lazem ja njemu ,dogovorimo se i za sutra da se nadjemo na kafi tj.da se medjusobno lazemo on meni da sam mu naj bolji prijatelj ja njemu uzvracam istom konstatacijom rastajemo se u mislima a jesamo se nalagali bas onako prijateljski

ODGOVORITE
Name

Ipe

23.08.2022 00:18

Svi Slaveni okrenuše leđa Rusiji,bratskom Slavenskom narodu Rusije. Ali bitno je da se ubijaju između sebe,to najbolje znamo.

ODGOVORITE
Name

Tata Mile

23.08.2022 02:22

Rusija baš pokazuje da poštuje teritorijalnu cjelovitost zemalja, naročito susjednih! Nego, šta bi sa Selakovićem? On, izgleda, neće da se miješa u svoj posao. Ovo je slaganje kockica pred formiranje nove vlade u Srbiji.

ODGOVORITE