Građanima ne treba nečija sjena u Predsjedništvu

- Građani u oktobru biraju između autonomnog čovjeka sa bogatim iskustvom i uspjesima i Dodikove sjene koja nema autonomiju da donese bilo kakvu odluku. 

Republika Srpska 16.08.2022 | 22:08
Građanima ne treba nečija sjena u Predsjedništvu

- Uspjesi Mirka Šarovića na polju međunarodne trgovine najznačajnija su dostignuća koja je naša privreda doživjela od rata na ovamo. Pitajte privrednike iz Republike Srpske u kojem periodu je našoj robi bilo lakše izaći na međunarodna tržišta i kako oni vrednuju politički rad Mirka Šarovića a kako vrednuju rad onih koji su nas doveli u međunarodnu izolaciju na čelu sa Željkom Cvijanović, praznom stolicom u Palati predsjednika, istakao je Stevan Salatić, šef Sektora za politiku i medije. 

„Građani neće da se prazna stolica iz kabineta predsjednika prenese u Predsjedništvo BiH. Djelovanje Mirka Šarovića na polju međunarodne trgovine u mandatu 2014-2019 godine je pokazatelj da sa istim žarom i odgovornošću Šarović može da vodi i međunarodnu politiku Republike Srpske u Predsjedništvu BiH“, navodi Salatić. 

On kaže da u stvari građani u oktobru biraju između autonomnog čovjeka sa bogatim iskustvom i uspjesima i Dodikove sjene koja nema autonomiju da donese bilo kakvu odluku. 

„U složenoj državi kakva je BiH ne možemo dozvoliti da odluke po pitanju spoljne politike donosi osoba koja mora najprije nazvati u Laktaše prije nego glasa. Jer šta ako joj se Dodik ne javi? Zamislite dogovarate odličan sporazum sa EU i pred sami potpis gospođa Cvijanović nazove Milorada a on se ne javi. Ako smo dozvolili da stolica ostane prazna četiri godine u Palati predsjednika, pitanje međunarodne pozicije Republike Srpske je veoma važno i ta funkcija ne može da obavlja osoba bez autonomije volje“, zaključio je Salatić. 

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ŽIKAŽ

17.08.2022 06:36

Saša Aulić, savjetnik Predsjednice Cvijanović, jedan od 19 savjetnika, previše, kakav savjetnik, takva i predsjednica.

ODGOVORITE
Name

Xxy

17.08.2022 10:29

Da je predsjednica iole pismena ne bi joj trebali toliki savjetnuci.

Name

Ис

17.08.2022 08:26

Само СДС и Шаровић Мирко!!!

ODGOVORITE