Joanikije: Strašna opomena tragedija na Cetinju

Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije rekao je danas da je tragedija na Cetinju "strašna opomena za svakoga čoveka da se zamisli gde je i šta je".

Region 14.08.2022 | 18:03
Joanikije: Strašna opomena tragedija na Cetinju

Joanikije je tokom službe u Cetinjskom manastiru, na praznik iznošenja Časnog Krsta i Svetih mučenika Makaveja, istakao da posle te tragedije ne priliči da se u Crnoj Gori govori mnogo reči.

"Cetinje je u velikoj žalosti, velikoj tuzi, bolu, patnji i nesreći zbog tragedije koja se dogodila. Izginula su deca, izginuli su nevini ljudi. Samo možemo da zavapimo Gospodu Bogu da izlije svoju milost na ovaj grad, a posebno na ožalošćene porodice", rekao je Joanikije, prenosi portal Mitropolije.

Pozvao je verne da se pomole Bogu da on da snage onima koji su izgubili najdraže da izdrže bol dostojanstveno.

"Ovo je strašna opomena za svakoga čoveka, za svakoga ko čuje kakva se tragedija dogodila - da se čovek zamisli gde je i šta je. Bog da izlije svoju milost na ovaj grad i na one koji su ožalošćeni, a pokoj dušama onih koji su preminuli”, kazao je Joanikije.

(Tanjug   Foto:Telegraf/Nikola Tomić)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Obican covjek

15.08.2022 11:02

Trebamo biti malo vise ljudi

ODGOVORITE
Name

Kris

15.08.2022 12:54

Srpski placenici po uputstvu Ruske mafije su krenuli u akciju remecenja reda u drzavama kako bi došlo da sukoba u tim drzavama. A ferim Srbi nemožete bez rata ni godinu dana .

ODGOVORITE