Prevoznici u BiH i dalje u redovima na granici

Novi Zakon o carinskoj politici BiH u primjeni je već sedam dana, ali još nije donio očekivane olakšice pa su na granici i dalje gužve, a nisu nestali ni administrativni problemi.

Republika Srpska 08.08.2022 | 14:32
Prevoznici u BiH i dalje u redovima na granici

Кazao je ovo za “Glas Srpske” predsjednik Udruženja prevoznika za unutrašnji i međunarodni transport Nikola Grbić te dodao da ipak smatra da je potrebno vrijeme i da će novi propisi ubrzati procedure na carinskim terminalima.

- Primjena je počela, ali je potrebno još neko vrijeme da se prednosti osjete. I sada su na graničnim prelazima velike kolone i čekanje, a radnici koji su zaduženi za primjenu ovog propisa obučavaju se u hodu - kazao je Grbić. Dodao je da očekuje da će za 10 do 15 dana ovi problemi biti prevaziđeni.

Primjena novog Zakona o carinskoj politici BiH znači da je na snazi novi kompjuterizovani provoz (NCTS UIO), a načelnik Odjeljenja za komunikacije u Upravi za indirektno oporezivanje (UIO) BiH Ratko Кovačević kaže za “Glas Srpske” da novi zakon donosi prednosti u bržem obavljanju provoznih procedura na granicama. Osim toga, biće omogućeno jednostavnije sprovođenje i brže okončanje postupka provoza, smanjenje troškova, zaduženje i razduženje garancija za proceduru provoza u stvarnom vremenu, te automatizaciju poslovnih procesa.

- Nakon godinu dana rada na nacionalnom nivou, NCTS UIO će se koristiti na carinskom području kojem pripadaju države EU, EFTA, te Velika Britanija, Srbija, Turska, Sjeverna Makedonija, pa će od tog momenta i benefiti biti značajniji - rekao je Кovačević.

Dodao je da će biti kompjuterski povezane države članice Кonvencije, što će značiti brže, jeftinije, sigurnije i jednostavnije kretanje robe, a time i ubrzanje prometa na granici, jednostavnije sprovođenje i brže okončanje postupka provoza.

Osim toga, pojašnjava, doći će do smanjenja broja carinskih barijera između privrednika i trgovinskih partnera u državama EU, te smanjenja troškova prevoza robe u spoljnotrgovinskoj razmjeni i bolje iskorišćenosti prevoznih sredstava.

- Postupak provoza, koji se do prije par dana provodio u papirnom obliku, zaustavljanjem vozila na granicama, podnošenjem provoznih carinskih prijava u papirnom obliku, sada je zamijenjen na način da se provozne carinske prijave podnose isključivo elektronski i ovjerene su novim digitalnim kvalifikovanim pečatom - kazao je Кovačević. Prednost je, kako ističe, i to što se prijave u sistem mogu unijeti prije dolaska kamiona na granicu, pa će postupak biti mnogo kraći.

- Ovo konkretno znači da će sva lica koja kod UIO uzmu digitalni kvalifikovani potpis moći da ga koriste i u inostranstvu, jer će imati pravnu snagu - rekao je Кovačević. Dodao je da će nakon godinu primjene elektronskog provoza na nacionalnom nivou BiH moći aplicirati za punopravno članstvo u Кonvenciji o provozu robe.

- Zbog toga će naše provozne carinske prijave, ovjerene digitalnim kvalifikovanim potpisom UIO, biti jednako valjane u ostalim zemljama - kazao je Кovačević.
Strogi kriterijumi

Ratko Кovačević kaže da je UIO prvo morao postati sertifikovano tijelo za izdavanje digitalnog kvalifikovanog potpisa u BiH kako bi primjena novog zakona bila moguća.

- Procedura je trajala nekoliko godina, jer smo morali ispuniti stroge kriterijume koje je kontrolisala jedna kompanija iz EU, ovlašćena da to obavi. Кada smo sve uspješno završili, UIO se upisao kao ovjerilac za izdavanje digitalnog kvalifikovanog potpisa kod Ministarstva transporta i komunikacija BiH - rekao je Кovačević.

(Glas Srpske/ foto: Ilustracija/ Shutterstock)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Strucnjak

08.08.2022 15:31

Kome nije jasno da se Grbic debelo obogatio sa celnim ljudima UIO nece mu ni biti jasno da jedan od vozaca prica o zakonu i carini. Ako ovako nastave nece im biti kadrova nikako jer kako je pocelo 2004 nista se nije promjenilo, samo niko se ne usudjuje da pise o Dzakuli i njegovom privatnom servisu u UIO. Bolje da nemamo nikako granice nego ovakve kakve su.

ODGOVORITE
Name

BLB

08.08.2022 15:37

Nece nikad biti jer ovo sto su smislili ni malo nece ubrzati rade, vec naprotiv jos vise ga usporiti. To je stvarnost.

ODGOVORITE
Name

Bl

08.08.2022 16:36

Glupani, imaju po 5 i više kamiona..proleti im život za čas!

ODGOVORITE
Name

Miki

08.08.2022 18:46

Prevoznici treba da izaberu pravog predstavnika i da oforme sindikat. Ovaj Grbić osim što nema pojma, samim tim što je javno iznio da je posao prenio u Sloveniju trebao bi tamo tražiti da zastupa prevoznike, ali posto je Slovenija dosta naprednija tom segmentu ljudi poput njega koji imaju tri raspala kamiona nemogu doći do izražaja tako da gospodin moze pričati prazne priče samo kod nas

ODGOVORITE
Name

Dzakula u zatvor

08.08.2022 20:52

Kada mu istice mandat?

ODGOVORITE
Name

Pero Gradiška

08.08.2022 21:03

Carina bez papira .Ni blizu realnosti. Kamioni nikad duže nisu čekali na terminalu.A biće sve gore i gore.

ODGOVORITE