U 102. godini mu produžena vozačka dovola

102-godišnji Italijan Mario Bonetti položio je test za obnovu vozačke dozvole.

Zanimljivosti 04.08.2022 | 15:28
U 102. godini mu produžena vozačka dovola

Mario je rođen 6. maja 1920. u toskanskom primorskom letovalištu Vijaređo, Pre par dana mu je dozvoljeno da nastavi da vozi svoj automobil Fiat Pandu jer je u formi i još uvek dobro vidi i čuje iako ima 120 godine!

Mario Bonetti je dobio vozačku dozvolu pre više od 80 godina, kada je Italija još bila monarhija.

“Moj ujak je veoma jak, dobro vidi, radoznao je, inteligentan je i dobro čuje“, rekla je njegova nećakinja Adrijana Boneti u intervjuu za dnevni list “La Nazione“. „

“Tokom godišnjih testova za obnavljanje vozačke dozvole bio je potpuno opušten. Inspektor mu je samo savetovao da u svakom trenutku bude veoma oprezan. Mario, inženjer u penziji, svaki dan vozi svoju Pandu na način koji dobro zna. On pravi samo mala putovanja unutar veoma malog područja“, kaže nećak prenosi portal sasatimes.

U junu je 100-godišnja Italijanka položila test za obnavljanje vozačke dozvole. Candida Uderzo iz Breganze u severnoj italijanskoj oblasti Veneto može da nastavi da vozi svoj Fiat Punto. Žena koristi automobil za male kupovine u gradu. Ona koristi bicikl da poseti svoju 95-godišnju sestru Ritu.

Italija je jedna od najstarijih zemalja na svetu. Selo Perdasdefogu na ostrvu Sardinija upisano je u Ginisovu knjigu rekorda kao opština na planeti sa najvećim procentom stogodišnjaka po stanovništvu.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar