Stanje sve gore u Neumu, vatra se širi ka selu Hutovo

Požar na području Neuma koji je aktivan od juče se sve više pogoršava, a iz Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Neuma ističu da su u deficitu s ljudstvom, a da im vrijeme i situacija ne ide u prilog.

Bosna i Hercegovina 03.08.2022 | 21:20
Stanje sve gore u Neumu, vatra se širi ka selu Hutovo

Vatra je na planini u blizini Neuma buknula juče, smirila se tokom dana i sljedećeg jutra, no ponovo se rasplamsala i sada prijeti da ugrozi kuće.

Kako su nam rekli iz neumske civilne zaštite požar se približava naselju Hutovo, te se kreće prema Zelenikovcu i Prapratnici.

Već neko vrijeme vatrogasci se bore i za dalekovode koji su ugroženi požarom s obzirom na to da bi njihovo oštećenje dovelo do nestanka struje.

(Klix   Foto:Schreenshot/Youtube)

 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Milan

03.08.2022 20:48

Sve vise pocinjem da mislim da stvarno ovo neko namjerno pali. Kako se ovaj pozar nije desio prije otvaranja peljeskog mosta.Kako bas nakon samo par dana da bas tu izbije pozar.Mozda grijesim ali imam pravo na svoje misljenje. Neka vam Bog bude u pomoci sta drugo reci.Zao mi je trave kad gori a kamoli sume jos i gore da nekome izgori kuca koji je mukotrpno napravio a da o ljudskim zrtvama i nepricam

ODGOVORITE
Name

Da nije IRB piroman

03.08.2022 20:49

Vrhovac bio u blizini Neuma poslednjih dana?

ODGOVORITE