Režim u Srpskoj je svjestan pada pa traži alibi za poraz

Crnadak kaže da je režim i prizvao strani intervencionizam, ali i oživio OHR koji je za mandata Mladena Ivanića bio umrtvljen i učininjen nebitnim. 

Republika Srpska 29.07.2022 | 13:17
Režim u Srpskoj je svjestan pada pa traži alibi za poraz

- Režim i njihovi partneri su imali više od godinu dana da se dogovore oko izmjena Izbornog zakona i nije im palo na pamet, samo su sve mrcvarili svojim lažnim pokušajima dogovora. Njima nikakva izmjena Izbornog zakona nije odgovarala. U svojoj izgubljenosti sada za nametanje izmjena zakona krive opoziciju, a zapravo su oni jedini, zbog svog bezobrazluka, neodgovornosti i stranačkih interesa, ti koji su prizvali strani intervencionizam.

- Mi smo principijelno protiv bilo kakvog nametanja, a oni galame, vrijeđaju, pozivaju na ratove, prebrojavaju se i onda im neko drugi kriv kada se strani faktor miješa u domaća pitanja – poručio je Igor Crnadak, potpredsjednik PDP-a i poslanik u Narodoj skupštini Republike Srpske. 

Crnadak kaže da je režim i prizvao strani intervencionizam, ali i oživio OHR koji je za mandata Mladena Ivanića bio umrtvljen i učininjen nebitnim. 

- Sjedanjem Dodika u Predsjedništvo BiH, oživljen je i OHR i njihovo nametanje, jer je svojom politikom slona u staklari proizveo povratak korištenja Bonskih ovlaštenja – poručio je Crnadak. 

On kaže da režim već traži alibi za poraz: 

- Oni to čine izjavama da PDP i SDS nametnute izmjene Izbornog zakona koriste u svrhu rušenja pravih izbornih pobjednika. Takve izjave su van svake pameti, jer Dodik i SNSD znaju da je po istraživanjima prednost Jelene Trivić i Mirka Šarovića ogromna i da će narod u Republici Srpskoj donijeti promjene i slobodu u oktobru. Sa izmjenama zakona ili bez, režim odlazi, a njihovo djelovanje će biti jedna crna i tužna epizoda u našoj istoriji – poručio je Crnadak.

(BN) 

 

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

????

29.07.2022 11:30

To private godinama vec pa nicevo

ODGOVORITE
Name

Dejan

29.07.2022 12:57

Ista prica slazem se ima deset godina gotov je svice i sl a Jos uvek nije svanulo.Do kada videcemo

Name

Re

29.07.2022 14:00

Dejan majkickin potrcko.

Name

Пр

29.07.2022 11:46

Сад није вријеме да се успавате!

ODGOVORITE
Name

❗️Vukan❗️

29.07.2022 12:12

Ne volim ove politicare iz PDP,ali nazalost pobjedice ‼️Ma ni lud covjek na 2 mjeseca pred izbore ne bi prodavao zlatne koke!!!!A za sve su krivi ovi u snsd sto su se toliko nakrali i osilili da im se neda raditi oko izbora!

ODGOVORITE
Name

Tatar

29.07.2022 13:58

Isključivo je vlast kriva što su stranci ponovo aktivni.Oni se natežu godinu dana oko tih izmjena a sad kad je čovek nametnuo sve to ne valja.Logicno da ne valja.Ali samo njima zato što čovek nameće zakon koji sprečava malverzacije

Name

Stiven Segal

29.07.2022 13:13

A bas me interesuje kad bi vasi dosli na vlas bil se penzija dvaput godišnje uvećavala i privredu nasu oporavi. Pa to da DODJE ajnstajn nebi uspio. Ovo stanje ce bit ovako dozivotno i nemogu e je promjenit na bolje. Ko je godine je Bukejlovic bio predsednik vlade pa je rekao svaka 4 mjeseca jedna firma ce se pokrenut. I sta bi? Nicevo. Izvinite sto oduzih ovako.

ODGOVORITE
Name

zocy

29.07.2022 13:29

Daj boze, lik krade ikone a da nece glasove

ODGOVORITE
Name

Milan

29.07.2022 13:48

Stid da te bude tako da govoriš! Pa jeli trebalo ćutati kada je Valentin Incko nametnuo zakon kojim se kažnjava negiranje tzv.genocida u Srebrenici sa čime je uveden verbalni delikt za srbe stoko jedna nevezana!!!

ODGOVORITE
Name

Re

29.07.2022 15:01

Ko proda Jasenovacku gradju,ko pokrade i raseli narod?

Name

re Milan

29.07.2022 15:36

Trebalo je to pozdraviti. Djecu kod kuće vaspitati, u školama pravu istinu da čuju i nauče da od njih izrastu poštene osobe a ne da ih učite lažima i pravite zlikovce.

Name

niko kao on.

29.07.2022 13:58

Ja mislim,da Dodik radi samo dobre stvari,i za njega ću glasati uvek.

ODGOVORITE
Name

+

29.07.2022 14:03

TRAŽE ALIBI. NEGO ŠTA. SVAKA ČAST CRNADAK. ALI ZAHVALJUĆI PRENOSU SJEDNICA SKUPŠTINE RS NA BN, SVE SMO ZAKLJUČILI. KAKAV JE OVAJ ČUBRILOVIĆ. VIĐENO. PRED NJIM VLAST TUČE POSLANIKE. NE STIDI SE SEBE. ŽAO MI JE OVOG VREMENA, ALI ZBOG TEBE I NAJBOLJE OPOZICIJE OVO PIŠEM. SVA OPOZICIJA JE ZA POHVALU. ZA VAŠ RAD I TRUD I ISKRENOST I TAČNOST. SPAS STE SVI TA RS. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, RADOVIĆ I SVA OPOZICIJA.

ODGOVORITE