Opasnost sve dok su Zvicer i slični na slobodi

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin istako je danas da se, dok god je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer na slobodi, pretnje i opasnost za predsednika Srbije Aleksandra Vučića se ne smanjuju, već da mogu samo da rastu, te da mnogima smeta Aleksandar Vučić koji je poveo snažnu i beskompromisnu borbu protiv kriminala.

Srbija 23.07.2022 | 13:21
Opasnost sve dok su Zvicer i slični na slobodi

„Dok god je na slobodi Zvicer koji je šef klana ili jedan od šefova klana opasnost nije prošla. Jako je teško poverovati da u Crnoj Gori, koja ima birača kao opština Novi Beograd otprilike, da baš niko iz države nije primetio da su se formirali škaljarski i kavački klan, koja su postala dva najveća klana u Evropi i da to niko ne primeti, to je teško poverovati, rekao je Vulin gostujući na TV Hepi.

Prema njegovim rečima, to znači "da su imali političku podršku, državnu podršku".

"Znaju oni da je Aleksandar Vučić taj koji je i okupio i motivisao i policiju i tužilaštvo i BIA i dao nam veoma jasne zadatke koje smo sproveli. Znaju da nam je obezbedio političku podršku znaju da nam je ojačao policiju, znaju da nam je obezbedio odrešene ruke da se borimo protiv kriminala i to smo i tu smo podršku na najbolji mogući način i vratili. Zvicer i ostali znaju da njihov život nije tako lep kao što je bio, zato što je Aleksandar Vučić taj koji je poveo borbu protiv kriminala", kazao je Vulin.

Istakao je da "opasnost za predsednika Vučića postoji svakog dana dokle god su ovi ljudi na slobodi" i da čak kada ne budu više na slobodi "uvek će biti onih koji će smatrati da tek njegovom likvidacijom i njegovim sklanjanjem mogu da počnu da zarađuju i žive bahato kao što su navikli".

Govoreći o aferi prisluškivanje predsednika Vučića, ministar unutrašnjih poslova je istakao da je policija dokazala da su predsednik Vučić i njegova porodica prisluškivani planski i zlonamerno, te da je policija dokaze predala nadležnom tužilaštvu na kojem je da kvalifikuje delo.

„Policija je apsolutno dokazala da je namerno, planskog zlonamernog prisluškivanja predsednika i njegove porodice bilo i sav materijal je predat nadležnom tužilaštvu i kada oni kvalifikuju delo javnost će biti upoznata sa tim, ali što se policije tiče, mi smo svoj posao završili.

Niko nije mogao da vrši prisluškivanje i da zloupotrebljava naš pravosudni sistem i naše legitimne metode za obrade različitih ljudi, nego pripadnici MUP-a, dakle oni koji su u tom trenutku bili u Ministarstvu unutrašnjih poslova. Sve znamo, sve smo dokazali, sve smo predali tužilaštvu. Pravda ume da bude spora, ali uvek je dostižna", poručio je Vulin.

(Tanjug)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

4d

23.07.2022 13:11

Mozda je na Jahorini sa drugovima.

ODGOVORITE
Name

Re

23.07.2022 15:57

Gospodine ministre Riješite taj problem. To vam je posao i za to ste dobro plaćeni. A ostavite se malo politike. Nije to za vas.

Name

Nostradamus

23.07.2022 13:27

Pa kada je tolika borba protiv kriminala gdje su pohapseni i osudjeni.

ODGOVORITE
Name

,6w

23.07.2022 13:43

zašto ne proverite gde se kriju i gde su zaštićeni ko bijeli medvedi ,mislim da vi to dobro znate

ODGOVORITE
Name

Idealno

23.07.2022 16:39

Pa vidiš da ih Vučić još nije okupio i motivisao zbog toga...pa ne mogu oni na svoju ruku...

Name

MeNAGER

23.07.2022 13:52

Ne znam samo kako jedan covjek moze izdrzati sav taj konstantni pritisak i tolike prijetnje po zivot Sam protiv svoje drzave i drzavne mafije Koliko se to ukorjenilo kada on kao takav nije mogao to rijesiti za 12-13 godina Covek rijesi jednoga pojavi se drugi Pa od cega je taj Covek

ODGOVORITE
Name

Koroslav

23.07.2022 13:55

Ti zato vreme odes i popijes Spricer.

ODGOVORITE
Name

+

23.07.2022 15:02

MA DAJTE MOLIM VAS. SIROMAHA ODMAH UHAPSE ZA MANJI PREKRŠAJ.

ODGOVORITE
Name

Bosanska Dubica

23.07.2022 16:52

Zvicer stvara "srpski svet"! Vuline, pacovliki ciniku, opasnost su Zvicer i onaj Belivuk jer mogu da postanu Arkani br 2! Opasnost su za Bošnjake i Albance! Ustaše će sa svoje strane ostaviti svoje manijake da pomognu braći Srbima, kao i 90-ih!

ODGOVORITE
Name

Mirkan

23.07.2022 18:09

Da li je ovaj čovjek ministar unutrašnjih poslova Srbije ili vlasnik nekih tabloidnih novina? Ovo drugo pre bih rekao i ne znam kome kuka više svih ovih godina?

ODGOVORITE
Name

anna

23.07.2022 20:09

Dobro vi znate gdje je on. Kad vam zasmeta, sklonicete ga, kao I ostale. Da je tolika opasnost za Vucica, vec bi ga uhapsili!

ODGOVORITE
Name

Ре

24.07.2022 05:18

Прави коментар. Истина.