Biciklista poginuo na prelazu preko pruge u Batajnici

 Biciklista koji je prelazio prugu u Batajnici, poginuo je danas kada je u 15 sati i 12 minuta na njega naleteo putnički voz, saopštila je "Infrastrukture železnice Srbije".

Srbija 21.07.2022 | 16:57
Biciklista poginuo na prelazu preko pruge u Batajnici

Navode da je putni prelaz bio obezbeđen spuštenim polubranicima, svetlosnim saobraćajnim znacima i vertikalnom drumskom signalizacijoma.

"Svi uređaji na putnom prelazu u trenutku nesreće bili su u funkciji i ispravno radili. Obavešteni su predstavnici MUP-a i Hitna pomoć", saopštile su iz Infrastrukture.

Putnički voz saobraćao je iz Beograd Centra za Novi Sad i iz stanice Prokop je krenuo u 15.00 sati.

Železnički saobraćaj između Beograda i Novog Sada nije u prekidu

„Infrastruktura železnice Srbije“ žali zbog nesreće koja se dogodila i izražava saučešće porodici nastradale osobe", navodi ta kompanija.

Iz „Infrastruktura železnice Srbije“ apeluju i upozoravaju da se na putnim prelazima poštuju propisi i saobraćajna signalizacija i da se pruga ne prelazi kada je rampa spuštena, jer samo tako mogu da se izbegnu ovakve tragedije i sačuvaju ljudski životi.

"Ni jedno tehničko - tehnološko rešenje ne može da spreči tragediju, ako se učesnici u saobraćaju ponašaju nesavesno i neodgovorno prema sebi i drugima", poručili su iz te kompanije.

(Tanjug Foto: Telegraf/Mateja Beljan)

Komentari / 0

Ostavite komentar