Indijski restoran kažnjava goste koji ne pojedu sve što sipaju!

U pokušaju da smanji bacanje hrane,Indijski restoran u Badenu, u Švajcarskoj, restoran “Casanova” je smislio sistem novčane kazne za one koji ne pojedu sve iz tanjira.

Zanimljivosti 04.07.2022 | 16:25
Indijski restoran kažnjava goste koji ne pojedu sve što sipaju!

U ovom restoranu potrošena hrana je poseban problem u bifeu restorana.

Vlasnik Salman Ghauri, odrastao je u Indiji gde veliki deo stanovništva nema dovoljno hrane, rekao je da želi da podseti ljude koliko je dobro da imaju dovoljno hrane

-Hrana je dragocena u Indiji, mi je ne bacamo“, rekao je Gauri švajcarskim medijima, ohrabrujući Švajcarce da izbegavaju bacanje hrane.

U svom restoranu on služi švedski sto za sve što možete da jedete za 20 franaka, ali neki ljudi gomilaju više hrane na tanjire nego što mogu da pojedu, a nepojedena hrana završava u smeću.

Gosti sa očima većim od stomaka pune svoje tanjire sa više hrane nego što mogu da pojedu, a nepojedeni deo završava u kanti za otpatke. Mušterije redovno odlaze i pune tanjire da probaju još jedno jelo, objasnio je šef restorana Sulman Ghauri.

Sistem novčanih kazni od 5 švajcarskih franaka je na snazi dve godine. 90% kupaca odobrava sistem, rekao je Ghauri. Međutim, restoran nikada nikoga nije terao da plati kazne.

Umesto toga, oni deluju kao upozorenje. Mada, Ghauri kaže da je spreman da izrekne kazne za svakoga ko ignoriše upozorenje.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar