Šarović: Bodove u gostima iz Sarajeva sposoban sam da donesem u Banjaluku

„Hrabrost i politička vještina bi bila ući u Predsjedništvo BiH u Sarajevo i tamo izvojevati pobjedu nad druga dva člana Predsjedništva BiH a niti jednu takvu pobjedu za četiri godine mandata Milorad Dodik nije donio u Banjaluku“, poručio je Šarović.

Bosna i Hercegovina 02.07.2022 | 12:55
Šarović: Bodove u gostima iz Sarajeva sposoban sam da donesem u Banjaluku

U reprezentaciju, kada moram da govorim Dodikovim jezikom, poziva se prvi tim, najsposobniji i najmarljiviji a ne neke drugoligaške rezerve. Ja u oktobru, nakon pobjede za Predsjedništvo BiH planiram da na teren izađem sa najjačim sastavom koji će biti sposoban da, fudbalskim rječnikom rečeno, bodove u gostima iz Sarajeva donese u Banjaluku, istakao je Mirko Šarović, predsjednik SDS u prvom intervjuu nakon progašenja kandidature koji je dao za novine Euroblic. 

„Hrabrost i politička vještina bi bila ući u Predsjedništvo BiH u Sarajevo i tamo izvojevati pobjedu nad druga dva člana Predsjedništva BiH a niti jednu takvu pobjedu za četiri godine mandata Milorad Dodik nije donio u Banjaluku“, poručio je Šarović.

Pošto nema funkciju u Republici Srpskoj, kaže Šarović, lider SNSD-a je sve četiri godine mandata nastojao da rukovodi procesima u Banjaluci dok je u Sarajevu bilježio samo poraze.

„Narodnu skupštinu RS je pretvorio u svoj megafon a u potpunosti je unizio poziciju predsjednika Republike  Srpske i Željku Cvijanović, vrlo često zauzimajući njeno mjesto i ustavnu poziciju svodeći je na puki protokol“, naglasio je predsjednik SDS. 

On kaže da su i diplomatske aktivnosti srpskog člana Predsjedništva BiH tokom mandata bile loše. 

„Mreža saradnika u diplomatsko-konzularnoj mreži i savjetnika u kabinetu koje je izabrao da ga prate nije bila sposobna da parira stalnoj ofanzivi stručnih timova druga dva člana Predsjedništva BiH.  Zbog nestručnosti i nerada njegovih kadrova u Sarajevu, gotovo jednako kao zbog Dodikovog nesnalaženje u Predsjedništvu BiH doživjeli smo tolike poraze tokom prošle četiri godine“, zaključio je Šarović. 

(BN)

Komentari / 13

Ostavite komentar
Name

Пензионер Вгд.

02.07.2022 11:08

ГОСПОДИНЕ Шаровић, Ви сте оличење одгоја, васпитања, дивни сте у обраћању нама који Вас слушамо, свака Ваша ријеч је лијек за нас, верујемо у Вас, ПОБЈЕДА је Ваша, живели, нека Вас Господ Бог чува!

ODGOVORITE
Name

Ngf

02.07.2022 14:04

Veoma si bolestan, ako te on liječi

Name

Re

02.07.2022 14:06

S pare od "bijelog andjela", nekretnine po BG I Jahorini???

Name

XxL

02.07.2022 11:09

Nemoj tako na naseg Mileta, ovo mu je bio tek prvi transfer. Dok se on malo uigra...

ODGOVORITE
Name

Lule

02.07.2022 13:27

Željkica je Miletova učenica. Njihovi nacionalni interesi do sada su se podudarali sa hrvatskim i moramo priznati da su ih do sada uspješno rešavali. Što se tiče srpskih nacionalnih interesa nisu ni jedan. Ako joj srpski narod pruži šansu, možda se i promjen. Srbima je svojstveno da ih srbomrsci gaze. Ko zna, možda Željkica opet dobije šansu da nastavi tradiciju.

Name

Wwe

02.07.2022 13:17

Šarović je Džo Bajden srpeke politike ali manji lopov od Rudonje i žuje.

ODGOVORITE
Name

Čaruga

02.07.2022 13:45

Ništa ni od tebe čim ti planirao da pobjediš onu dvojicu,valj da sva trojica tražite rješenja za izlazak iz ovog blata.Ovdje je uspjeh ako se svađaš sa drugim dok Puniša svoje džepove

ODGOVORITE
Name

Re

02.07.2022 14:58

Zar ti valja rudonja koji je sve pokrao i raselio. Obicni lazovcina.

Name

+

02.07.2022 14:28

PENZIONER SAM. SVE ŠTO REČE OVAJ IZ VIŠEGRADA, PODVRĐUJEM I JA. I JOŠ MNOGO TOGA STE IZVOJEVALI SVOJIM KVALITETIMA, PA SAD NAROD U DEVASTIRANOJ RS IMA MOGUĆNOSTI, DA VAS BIRA NA PRAVO MIJESTO. ZA SPAS NARODA. VAMA JE TO OBAVEZA OGROMNA, ALI JEDINI STE SPOSOBNI ZA POBIJEDU U POLITIČKOM SARAJEVU. OVI DOSAD SU SVE PRIHVATALI, JER BOGATI SU, PA ŠTO BI RADILI. NAROD, KOJI JE ZA NJIH GLASAO JE NEPISMEM I INTEREŽDŽIJE I ZOVU SE SENDVIČARI IZ ŠATORA.

ODGOVORITE
Name

Jelena

02.07.2022 14:37

Bravo gospodine Sarovic,glasam za Vas i nasu JEcu! Zivjela opozicija!

ODGOVORITE
Name

Zizi

02.07.2022 14:48

Pobjede nema vec razumjevanje, zajednicke odluke ze boljitak cijelog naroda u BIH bez obzira na nacionalnost. Nisi ni izabran a vec greske pravis. Takvi nama ne trebaju.

ODGOVORITE
Name

Filip

02.07.2022 15:00

SRETNO MIRKO I VIDIMO SE NA PROSLAVI KAD POBJEDIŠ PEJINU UNUKU ŽELJKU!

ODGOVORITE
Name

Tito

03.07.2022 03:09

Kakvu pobjedu nad druga dva člana? Zar ne biste trebali radit zajedno da bude svima dobro? Sve isto, samo jedni protiv drugih. Žali bože Jugoslavije. Takvi kao vi političari završili bi kod Tite na glom otoku. Žalosno.

ODGOVORITE