Muž pokušao vozilom ubiti vlastitu suprugu

Muškarac je vozilom pokušao ubiti vlastitu suprugu s kojim je u posljednje vrijeme bio u svađi.

Region 27.06.2022 | 16:48
Muž pokušao vozilom ubiti vlastitu suprugu

Grozan zločin dogodio se juče na području Petrinje. Sve ukazuje, javili su danas u popodnevnim satima iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, da se 69-godišnji muškarac jučer namjerno zaletio automobilom u 60-godišnju ženu dok se, njemu okrenuta leđima, šetala pločnikom.

- Zbog teškog ubojstva u pokušaju, počinjenog na štetu 60-godišnje žene, policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 69-godišnjakom. Njega se sumnjiči da se u nedjelju, 26. juna, u prijepodnevnim satima, u ulici Pukovnika Predraga Matanovića u Petrinji, automobilom zaletio u oštećenu koja se kretala pločnikom, okrenuta njemu leđima. Od udarca oštećena je odbačena na zemljanu površinu.

Ljekarska pomoć joj je pružena u sisačkoj Opštoj bolnici gdje su joj okvalifikovane teške tjelesne povrede - javili su iz policije.

Po završenom kriminalističkom istraživanju, osumnjičeni je uz krivičnu prijavu zbog počinjenog krivičnog djela teško ubistvo u pokušaju predan pritvorskom nadzorniku sisačke policije.

Jutarnji list saznaje da je muškarac vozilom pokušao ubiti vlastitu suprugu s kojim je u posljednje vrijeme bio u svađi, te navodno nisu živjeli skupa.

On ju je uočio na ulici te svojim "Golfom Peticom" svom silinom udario u jadnu ženu. Iako je isprva sve izgledalo kao saobraćajna nesreća, ubrzo su se saobraćajnim policajcima na mjestu događaja pridružili pripadnici kriminalističke policije, te je umjesto saobraćajne nesreće istraživano krivično djelo pokušaja ubistva.

- Izgledalo je grozno, nju je ubrzo odvezla hitna pomoć, on je zalegao na tlo, ne znam je li bio u šoku ili ga je odglumio. Teško je reći i je li planirao sve prikazati kao saobraćajnu nesreću. U svakom slučaju, uhapsili su ga. Nisam ga doživljavao kao nekog agresivca, štoviše, bio je miran čovjek - kaže sagovornik iz Petrinje.

Nesretna žena, kako se saznaje, nije u životnoj opasnosti.

(Oslobođenje Foto: Jutarnji list/Ilustracija)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Jadnik

27.06.2022 16:37

Sigurno ga izludila

ODGOVORITE