Bosić pita pojedince: Jeste li svjesni da radite za Dodika?!

- Da bi došlo do promjena potreban je svaki glas i prije svega jedinstvo opozicije u želji da se one dese. Zato sam začuđen napadima na Šarovića iz redova onih koji se nazivaju opozicija... , Vjeruje da je dio tih napada plod sujete i velike narcisoidnosti pojedinaca koji od želje za sopstvenom promocijom ne vide šumu...

Republika Srpska 25.06.2022 | 10:36
Bosić pita pojedince: Jeste li svjesni da radite za Dodika?!

Ovo je između ostalog saopštio bivši predsjednik Srpske demokratske stranke (SDS) Mladen Bosić, koji smatra da će rezultat oktobarskih izbora biti nedvosmislen.: - Ili nastavak propadanja Republike Srpske, izolacija i korupcija, ili novi početak, redefinisanje prioriteta i borba protiv kriminala i korupcije.

"Ovo nije izbor za ličnosti, nego izbor naše budućnosti. To će biti rezultat broja glasova koji će dobiti Dodik i Željka, odnosno Mirko i Jelena", naglašava Bosić i dodaje:

"Da bi došlo do promjena potreban je svaki glas i prije svega jedinstvo opozicije u želji da se one dese. Zato sam začuđen napadima na Šarovića iz redova onih koji se nazivaju opozicija. Ti napadi su najbolja Dodikova propaganda koju bi mogao poželiti. Vjerujem da je jedan dio tih napada i defetizma orkestriran od strane režima, ali i iz susjednih država.

Takođe sam ubjeđen da je dio tih napada plod sujete i velike narcisoidnosti pojedinaca koji od želje za sopstvenom promocijom ne vide šumu. Upravo na njih apelujem da razmisle šta rade i ako su zaista iskreno za promjene, stanu bezrezervno iza dva kandidata opozicije. Republika Srpska nema više vremena za propadanje", naveo je Bosić.

Čujem, kaže on, da je glavni argument kampanje protiv Šarovića da ne može pobijediti jer ima puno godina i da bi to morao biti neki mnogo mlađi kandidat.

"Funkcija srpskog člana Predsjedništva je toliko osjetljiva i delikatna da ju u ovom trenutku u Republici Srpskoj može kvalitetno obavljati samo nekoliko ljudi. Mirko Šarović je čovjek koji najbolje poznaje kako funkcioniše sistem u Republici Srpskoj i BiH jer je jedini koji je prošao kroz sve pozicije, od predsjednika opštine do srpskog člana Predsjedništva, od ministra do predsjednika Republike Srpske. To znanje se ne može kupiti. Upravo na tom mjestu u Sarajevu nam treba pamet i iskustvo, a ne avanturizam i konflikt koji je unio Dodik i koji drži Republiku Srpsku u izolaciji i blatu", naveo je Bosić.

A što se tiče, kaže bivši predsjednik SDS, Šarovićevog i Dodikovog patriotiznma on se ne može porediti, jer se radi o dvije različite stvari.

"Podsjetiću da je Šarović od strane OHR-a smijenjen sa mjesta srpskog člana Predsjedništva i izolovan u zatvor kako bi se otvorio prostor da Dodik obavi prenose nadležnosti. Prije svega zbog ukidanja Vojske RS i stvaranja Oružanih snaga BiH. I nije se zaustavilo samo na vojsci...", navodi Bosić.

Zar treba, kaže on, iznijeti neki drugi dokaz da je Šarovićev patriotizam stvaran, a Dodikov lažan i služi kao sredstvo za manipulisanje javnošću i ostvarivanje ličnih interesa.

"Svaka ozbiljna politika mora biti spoj mladosti i iskustva. Jedno bez drugog ne može funkcionisati dobro. Upravo taj spoj su Mirko i Jelena. Da bi pobjedili samo treba podrška svih onih koji žele da vide drugačiju Republiku Srpsku od ove kakvu Dodik ostavlja. Ubjeđen sam da to želi većina građana Republike Srpske", zaključio je bivši predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

(BN) 

Komentari / 43

Ostavite komentar
Name

Is

25.06.2022 08:41

Odavno nisam za izjavu Mladena Bosica moga reci svaka cast. Ovo mu je jedna od boljih izjava u zadnjih 10 godina.

ODGOVORITE
Name

Достојанствен

25.06.2022 08:48

Човјек Младен ,тачно је све што си рекао

ODGOVORITE
Name

Nika

25.06.2022 08:48

Sve do riječi tačno

ODGOVORITE
Name

Bravo g.Bosicu

25.06.2022 08:49

Sva čas na ovakvom mišljenju. To može da kaže samo neko ko takođe ima veliko iskustvo kao g.Bosic. Sve je potpuno u pravu, Vukanovic me strašno razočarao. Sve je postigao u okviru SDS-a. Žalosno šta pise...

ODGOVORITE
Name

Re

25.06.2022 10:37

To sto piše Vukan to je živa istina. Vidite trn u tuđem oku, a iz vaših vire balvani!

Name

R

25.06.2022 10:59

Tačno je rekao. Iskustvo i pamet u glavu. Mladen častan čovjek

Name

BL

25.06.2022 08:50

Bosić ubo. Dosta vise ambicija malih tajkuna i drugih drekavaca koji ne znaju nista osim da galame i slikaju se

ODGOVORITE
Name

Zizi

25.06.2022 08:50

Sto si iznenadjen. Svako ima svoj izbor i misljenje.

ODGOVORITE
Name

Borac i rvi 91_ 95

25.06.2022 08:51

Podrška za Jecu i Mirkana. Otjerajmo crvenu bagru dok još kasno nije, uništiše rs ono što mi borci stvorimo a ne ovi zlotvori iz snsd.

ODGOVORITE
Name

Невен Ђ.

25.06.2022 08:53

Шаровић је у Сарајеву доказао знање и умијеће и даље не морамо гледати. А ови други... жеље су једно...

ODGOVORITE
Name

Anja

25.06.2022 09:13

Bravo za komentar! Sarovic je svjestan da je jaka RS moguca samo u prosperitetnoj BiH. Jelena ce se, nadam se,vise posvetiti ekonomiji a manje srbovanju (cetnikovanju) i idemo naprijed.

Name

Mirjana

25.06.2022 11:31

Bravo Anja za komentar... Stvarno bi trebalo manje cetnikovanja... Nije svjesna koliko gubi ako nastavi

Name

Bravo

25.06.2022 08:57

Tako je. Zrelo razmišljanje. Jelena i Mirko do konačne pobjede!

ODGOVORITE
Name

Markos

25.06.2022 08:57

Lijepo receno. Salva kritika iz redova opozicije na racun kandidature Sarovica. Zasto u tolikoj mjeri? Bosiceva izjava je na mjestu. Tacno da je Sarkan nekad inertan u nastupu. Ali za razliku od svih, i starijih i ovih iz mladje plejade, Sarovic je u jednom trenutku nosio jedno tesko breme...

ODGOVORITE
Name

Жељко

25.06.2022 08:59

Појединци из опозиције попут ових младих набијеђених су радили да руше имиџ Мирку. Њима се мора стати у крај када и Додику. Напријед Јелена и Мирко!!!!

ODGOVORITE
Name

Zuzkov

25.06.2022 09:01

Hoće Selak u ime SPS da se kandiduje za predsjednika Srpske.Ako neko radi protiv opozicije to su možda DNS i SPS odnosno Nešić i Selak.Do juče njih dvojica se lizali sa Dodikom

ODGOVORITE
Name

Tako je

25.06.2022 09:21

Selak i nesic rade za pozicione koslicione jer su pred zakonom i pravnom drzyvom u istom kosu bryne se svim sredstvima ubaceni mjesto 40 britanaca!! Kupovinaaa papakaa prrletaca i hlasacy !

Name

Borac

25.06.2022 09:20

Takoje Bosiću

ODGOVORITE
Name

Tatar

25.06.2022 10:15

U konačnom skoru nisu bitne godine nego delo tokom tih godina što Sarovicu daje prednost.Isuvise je to ozbiljna funkcija da bi došao neko neiskusan pa da podpadne pod uticaj drugih.Ja lično mislim da on nema alternativu.

Name

KOLO SRECE

25.06.2022 10:24

VREMENA SU JAKO TESKA.TREBA ISKUSAN POLITICAR DA PREDSTAVLJA REOUBLIKU SRPSKU.DA LI JE SAROVIC NAPRAVIO IJEDNU GRESKU U POLITICI KOJA JE BILA NA STETU RS.PA NIJE.IMA ISKUSTVO,PODRZITE GA I NE SLUSAJTE POTURIVANJA KOJA DOLAZE I Z RAXNIH KUHINJA.PUNA PODRSKA JELENI I MIRKU.

Name

Вељко Д.

25.06.2022 09:25

Народе у памет се!!! Знање и искуство се не могу надокнадити галамом. Ко пуно галами нешто код њега не штима. Био то Додик или пар популиста из опозиције!!!

ODGOVORITE
Name

Realnost

25.06.2022 09:26

Bravo Bosiću! Glas razuma i riječi kojih hronicno nedostaje na politickoj sceni Republike Srpske/BiH! Zaboravimo na licne animozitete i dajmo bezrezervnu podršku kandidatima opozicije! Ne radi se tu samo o Mirku Šarovicu, iza njega je stala cijela SDS i mi svi koji smo za promjene, nevezano za članstvo u stranci, moramo dati svoj glas Sa jedne strane ispred nas je propast RS i biološki nestanak srba sa ove strane Drine u slucaju nastavka vladavine SNSD-a a sa druge strane sansa za novi pocetak u slucaju pobjede kandidata koalicije predvođene SDS-om i PDP-om

ODGOVORITE
Name

BL Marija

25.06.2022 09:27

E moj bosicu znaju selak nesic i drasko za koga rade

ODGOVORITE
Name

Teslic

25.06.2022 09:31

Znaci kad te vidim na TV prebacim na drugi kanal, a za ovu izjavu sad skidam kapu svaka cast

ODGOVORITE
Name

СМИСЛОВ

25.06.2022 09:59

Све у боцу речено,тачно и течно.У овом моменту нису потребна никаква трвења у редовима опозиције,требају сви охладити главе и стати иза Мирка и Јелене,свако ко је против ове накарадне власти која је за 16 година црвене репресије успјела да расели не мањи број од оног у Олуји.Стога и Вукан који је искрени опозиционар треба стати уз Мирка и Јелену,СДС му је помогао да уђе у НС РС а прије тога био савјетник код госп.Босића.Исто тако у овом моменту нема простора за неки "трећи пут" те ДНС и СПС уколико желе да мијењају стање у РС треба да стану уз ова 2 кандидата.

ODGOVORITE
Name

+

25.06.2022 10:04

Bosiću. Pravi ste Čovjek i Političar. Još žalim , što su Vas pokrali onda. Penzioner sam. Nestranački, Daleko od BL, pa ne mogu na proteste. Zar još ima onih koji, zbog sujete razbijaju, Najbolju Opoziciju. Nemogu da nabrajam. Šarovića, Vukana, Jelenu, Drapka i sve Vas ,koji ih ovako prate. Narod Vam vijeruje. Hvala SVIMA U IME Naroda, koji nije pravo upoznat preko RTRS. Narod je uglavnom pravno nepismen i gleda RTRS i vijeruje, fabrici laži. A Opozicije tu nikad. Zlo je to. Borite se svim Političkim sredstvima. Za Spas Svih ljudi

ODGOVORITE
Name

Marinko

25.06.2022 10:16

Bravo Mladene

ODGOVORITE
Name

Hiseta

25.06.2022 10:23

Odlična izjava,sa jednom velikom molbom prema Vukanu,podrzi Mirka i Jelenu,svaka tvoja izjava protiv njih je veliki plus za Milorada,ne radi za zlotvore,imas dobre namjere ali ih pogresno realizujes,vrlo dobro znaš da je Mirko 100% covjek od rijeci da nikada nece stati uz Milorada,to se treba postovati i podrzati...Veliki pozdrav za promjene iz Banja Luke sa Hiseta...lp

ODGOVORITE
Name

re

28.06.2022 11:21

Niko ne spori Vukanovu borbu, ali ne može uvijek kao ovan na brvnu. Za politiku treba i diplomatija. Malo manje sujete i može dosta toga uraditi.

Name

Viking

25.06.2022 10:43

Mladen Bosic je najbolji politicar iz opozicije,covjek koji je najbolje vodio SDS,on je umjeren covjek,nema agresivne,bucne nastupe i zato nema popularnost u narodu jer narod voli galamdzije. Isto tako je Igor Radojcic u SNSD-u,blag,umjeren i narod kaze ma on je nikakav,dosadan.

ODGOVORITE
Name

ZVORNIK

25.06.2022 10:54

Sve tačno gos. Mladene.U Zvorniku bukvalno nema pravoga i iskrenog SDSa.Dragomir je produžena ruka SNSD eovog načelnika Zorana. Radio na rušenju Bosnića, sa Cickom i Mićom.Svaki izbori u poslednji deset i više godina sve manje glasova. Radi se po Dragomir ovom receptu. Samo je bitno da zadovolji svoje apetite i za svoje poslušnika, sreća nema ih mnogo, ali zato nema mnogo ni glasova. Sve ode u Brnjicu i na Ekonomiju, od donacija do namještenih radnih mjesta, odbornika i poslanika. Njegov naj bolji pokazatelj je rođeni brat i komšija Ilić Siniša. Neki su i vjeru mjenjali, po njegovom planu da bi bili poslanici. Sve što je iznad Vlasenice, Romanija i Sarajevska regija, za njega je to kao Palestina. Mrzi ih da se Nemože opisati. Cijelu regiju SDSA Birač je bukvalno ugasio. Zato Mirko ne očekuj neki rezultat, vjeruj iskreno te upozoravam, jer mi je poznata situacija. Iso važi i za Aleksandru, nju posebno ne simpatije, već dugi niz godina.... Sve istina, pisati ću još.

ODGOVORITE
Name

Peace ☮️

25.06.2022 11:00

Lijepo rečeno Bosiću. Šarović je smiren i staložen čovjek i političar za razliku od Burle koji se rodio zajapuren, agresivan i alav. Šarović je tip koga je teško isprovocirati na bilo koju temu, a takav upravo treba u predsjedništvu. Dok je Burle tip koji priželjkuje provokacije, takoreći sam ih stvara. Jelena smirena osoba, stabilna i iskrena, jasno i nedvosmisleno govori i radi, za razliku od Čizmice iz koje frca cinizam i licemjerje u svakoj izjavi. Lično sam malo zbunjen odnosima opozicije sa Natom i Šmitom, ali ne treba zaboraviti da smo mi mala i siromašna zemlja bez ikakvih potencijala za pobjedu u nekakvoj borbi sa rogatima. Nemamo nikakve šanse protiv oružja i sile i ne treba je ni tražiti. Novi oružani sukobi bi bili pogubni za sve narode a pogotovo za nas Srbe. Nikad se oporavili ne bi od posledica. Srećno opoziciji i svim snagama naprijed u pobjedu. Za mir, a ne za sukobe!

ODGOVORITE
Name

Milan Srbac

25.06.2022 11:13

G. Bosiću svaka čast, ni šta oduzeti niti dodati , ????????.

ODGOVORITE
Name

Lazar

25.06.2022 11:15

Za Nešića se odmah znalo da je ljigavko i da je čovjek švercera iz Laktaša.

ODGOVORITE
Name

д

25.06.2022 13:08

Мало се народ изгубио у времену и простору не треба замјерити на коментарима Мирко Шаровић пролази за преседништво и Јелена Ттивић за преседника зато што ће народ гласати за њих

ODGOVORITE
Name

Vučko

25.06.2022 13:59

Svaka ti je na mjestu, Bosiću! Pozdrav bivšem direktoru RJ Telekom Brčko od kolege direktora RJ Telekom Prinedor!

ODGOVORITE
Name

Ана

25.06.2022 15:35

Браво Босићу, Ви нисте нимало нарцисодни и водите коректну и поштену политику. Сад нам је саборност најпотребнија, а Вукановић ударио на Шаровића срам га било.

ODGOVORITE
Name

Petar

25.06.2022 16:11

Bosiću, sve si dobro rekao ali opozicija za svoje odluke ne pita narod, udaljili ste se od naroda, narod očekuje promjene ali ne vjeruje da će ih biti jer ste vi u politici stvarno svi isti. Umislili ste se da sve znate i da narod ne treba da razmišlja već samo da vas sluša. Narodu je dojadio Dodikov režim i žele da ga sruše ali kako i vama verovati kad sa narodom komunicirajte samo 60 dana pred izbore.

ODGOVORITE
Name

Re

25.06.2022 21:42

Upravo tako. Uopste nece da obilaze narod, da pitaju za probleme, cak ni pred izbore. A hoce glasove. E, pa ne ide to tako.

Name

Патриота

25.06.2022 16:29

Разбиће Јелена било ког потивкандидата а камоли Ђељану

ODGOVORITE
Name

Re

25.06.2022 18:18

Jelena ima glas od mene i mojih bližnjih, Šaran i Dodik malo morgen.

ODGOVORITE
Name

+

25.06.2022 20:25

Bosiću. Sve pravo rečeno. I Vi ste, staložen čovjek, kao i Šarović. Šarović je sa više iskustva i najbolji izbor za sada. Mudar. Šta je sve prošao za ovo godina, a cijeni i poštuje Narod. Dokazuje se radom, a ne galamom. Mirko i Jelena, Vukan i Vi koji ste uz njih, siguran napredak u RS. Opozicija, ako ne bude složna i dobije veći broj glasova od Naroda, nestaćemo ovdje. Više nema vremena. Poslednji je momenat. Pokrali, korupcija, raseljeni, ekonomski i Pravo propali. Oktobar jedva čekamo. Srećno Narodu.

ODGOVORITE
Name

Cuvari SRPSKE

25.06.2022 21:05

Kandidujes Sarovica i onda neko radi za SNSD. Hahahahahahah. Pa vi radite 20 godina za SNSD. Maligni ste Zv, Vlasenica,Sekovici, Bratunac. Ne postojite

ODGOVORITE