Avion oštećen, naređen uviđaj na aerodromu SA

 - Tužilaštvo BiH zatražilo je uviđaj nakon primljene informacije da je, redovnom kontrolom aviona koji je doletio iz Zagreba na sarajevskom aerodromu, na trupu letjelice uočeno oštećenje za koje je moguće da je izazvao metak iz vatrenog oružja.

Bosna i Hercegovina 23.06.2022 | 10:14
Avion oštećen, naređen uviđaj na aerodromu SA

Uviđaj će biti sproveden uz prisustvo pripadnika Direkcije za civilno vazduhoplovstvo BiH.

Dežurni tužilac biće na licu mjesta, gdje će rukovoditi aktivnostima, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Uočeno oštećenje nije ni na koji način ugrozilo bezbjednost leta i putnika, a detaljnim pregledom biće utvrđen način na koji je nastalo, te procijenjena sigurnost aviona za dalji let.

(Srna Foto:Ilustracija/arajevo-airport.ba)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Karadoz

23.06.2022 08:48

Koje podmetanje, nocni let iz Zagreba avion se odmah vraca nazad. U tim situacijama pilot nikada ne izlazi iz aviona, bar ja to nisam dozivio. Nocni let pilot obilazi trup uocava milimetarsku rupu u repu... hajde da se ne zezamo.

ODGOVORITE
Name

???

23.06.2022 09:04

U kom paralelnom univerzumu ti zivis, kad tamo pilot provjerava letjelicu? Mora da je to neko cudno mjesto, kad kod tebe avion moze bez ikakve kontrole da se "odmah vrati nazad"?

Name

Joj

23.06.2022 09:08

Ha,ha,ha... Možda je rupa nastala u Zagrebu a prijavljeno u Sarajevo ?!!! I zanimljivo,ako je tačno,da je pilot primetio milimetarsku rupu na trupu i to po mraku. Odkad piloti pregledavaju avion ?

ODGOVORITE
Name

Sale

23.06.2022 10:02

Zvaničnici zaduženi za istragu su već prije istrage javno iznijeli kao prvu pretpostavku da je na avion pucano sa Pala, a još nije ni utvrđeno da li je metak u pitanju. Nevjerovatno!

ODGOVORITE
Name

Rale

23.06.2022 10:37

Hahaha ko sofer izasao i sutnuo gumu da vidi jeli malo popustila. Mozda da je poletio kroz tu rupicu moglo ja isisati putnike ??? o boze provala. Sto podto jevelin protivtenkovski ga pogodio. Pilot ne vidi rupu sebi na gacama a kamo li na onolikom avionu. Ja boze odvala. Mozda je za vrijeme leta proletio ixnad ivkove slave ili neke svadbe. Tada svi pucaju u zrak ili mozda bio lov na patke. Hahaha. Ma ipak su to srbi uradili. Sto posto.

ODGOVORITE
Name

Soraja

23.06.2022 11:51

Oštećenje se valjda treba primijetiti kad se polazi a ne kad se stigne.Ako je prije leta oštećen avion,repina

ODGOVORITE