Nešić: Znamo ko je uveo akcize a ko je protiv ukidanja

'Svi se sjećamo slika iz motela 'Barka' kada su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i njihova svita, uz ribu, dogovorili povećanje akciza da bi dobili kredit MMF-a. Кada treba zavući ruku u džep građana, onda sa Izetbegovićem mogu i u kafanu, ali kada treba narodu pomoći nisu spremni podržati ukidanje akciza ..."

Republika Srpska 23.06.2022 | 09:45
Nešić: Znamo ko je uveo akcize a ko je protiv ukidanja

"Izjava premijera Radovana Viškovića da bi Republika Srpska ukinula akcize na gorivo da je samostalna u rangu je njegovog bisera da 'čovjek može bez hrane i pića mjesec i po dana'. Vidi se da Radovan i SNSD nisu sami sipali gorivo 16 godina. Juče sebi diže platu, a već danas za nju ništa ne radi.'', ocijenio je predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Lider DNS-a podsjeća 'neupućenog i neinformisanog premijera' da treba pitati Nikolu Špirića, Dušanku Majkić, Sredoju Novića i Lazara Prodanovića zašto su protiv ukidanja akciza na gorivo na period od šest mjeseci.

''Svi se sjećamo slika iz motela 'Barka' kada su Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i njihova svita, uz ribu, dogovorili povećanje akciza da bi dobili kredit MMF-a. Кada treba zavući ruku u džep građana, onda sa Izetbegovićem mogu i u kafanu, ali kada treba narodu pomoći nisu spremni podržati ukidanje akciza jer prijedlog dolazi od partija iz Federacije, kako rekoše iz SNSD-a. Bezobrazno i sramno! Кako sa tim istim vašim partnerima iz Federacije na moje oči pristajete na ukidanje Republike Srpske u Briselu a ovo nećete!?'', kaže predsjednik DNS-a Nenad Nešić.

Predsjednik DNS-a ističe da ''nenarodna vlast što prije mora da ode kako bi bio skinut jaram sa grbače naroda'' i poručuje:

''Radovanu bih poželio da i on živi od penzije od 480 КM, da s njom pokriva inflaciju od 13 odsto i kupuje gorivo po cijeni od četiri КM."

(BN)


 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Tatar

23.06.2022 08:39

Pa logično je da onaj tko ih je uveo uradio je to za svoju korist i sigurno je protiv ukidanja istih

ODGOVORITE
Name

Vracanje

23.06.2022 09:13

Kredita. Pitajte strance....

ODGOVORITE
Name

Td

23.06.2022 09:39

Ajde ćuti nešiću tvoja stranka ih je održala na vlasti i omogucila im da sve ovo rade

ODGOVORITE
Name

Backo

23.06.2022 10:05

Kad je tako Nesicu sto se kandidujes znas da nemas podrsku naroda i ne mozes pobjediti al uzimas glasove da bi Mile prosao pravi si Trojanac procitana si prica . Sacuvaj obraz ako ga imas povuci se dok jos mozes

ODGOVORITE
Name

Bake

23.06.2022 11:06

Bakir poklopio rukom Dodika kako i treba.

ODGOVORITE
Name

Usrula von Karajen

23.06.2022 14:40

Eno Vigemarka, samo nema njegovih zaledjenih macaka!

ODGOVORITE