Ne ispunjavaju se obaveze i obećanja biračima u BiH!

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini oglasila se nakon današnje sjednice Savjeta za implementaciju mira (PIK).

Bosna i Hercegovina 08.06.2022 | 18:22
Ne ispunjavaju se obaveze i obećanja biračima u BiH!

Kako su naglasili iz ove ambasade bh. lideri ne ispunjavaju svoje ustavne obaveze i obećanje biračima da će im obezbijediti bolju budućnost u okviru evroatlantske porodice.

"Kao garant Dejtonskog mirovnog sporazuma i član Savjeta za implementaciju mira (PIC), SAD je istakao jasnu poruku koju su poslali članovi Savjeta za podršku ulozi visokog predstavnika u provođenju Dejtonskog mirovnog sporazuma i unaprjeđenju agende 5+2 do kraja međunarodni nadzor", aopštili su iz ambasade SAD.

Savjet za implementaciju mira takođe je, kako su naveli, istakao svoju snažnu podršku otporu EUFOR-ovoj operaciji Althea i njegov kontinuirani puni mandat za obezbjeđivanje sigurnog okruženja u BiH.

"Zvaničnici BiH ne ispunjavaju svoje ustavne obveze i ne ispunjavaju obećanje svojim biračima da će im obezbijediti bolju budućnost unutar evroatlantske zajednice naroda", istakli su oni i dodali:

"Zajedno sa kolegama iz Upravnog odbora PIK-a, nastavićemo podržavati hrabro bh. civilno društvo i druge aktere koji rade na jačanju bh. demokratije, rastu bh. privrede i pozivaju korumpirane i destabilizirajuće aktere na odgovornost za svoje postupke." 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ova televizija

08.06.2022 17:05

Kao placeni prenosnik ovoga pod rezimom Sarajevo-OHR je stetna po Semberiju, po Srpsku, BH i Balkan ... Ovo joj se i pise da zna i drugu stranu toga ... Sutra je novi dan ... Valjda dalje ... Ali tesko s ovim ... Demantovanje ovakvih matrica ce kroz vremena ici automatski, pa sad ako je ovo medijsko lupanje glavom u zid ali "u ime naroda" onda ce se razbiti ta glava, postojanje starije ...

ODGOVORITE
Name

4d

08.06.2022 20:00

Sta se ceka sa sankcijama?

Name

BOY

08.06.2022 18:26

Mile Ronhil je svojoj porodici, rođacima kumovima isvojim ulizicama dao sve što im treba a ostalim je podijelio pasoše da se snalaze po bijelom svijetu.

ODGOVORITE
Name

Tatar

08.06.2022 18:59

Zašto krivis Mileta.Mi smo krivi što smo Miletu dozvolili da tako radi.

Name

BOJ za Tatar

08.06.2022 19:27

Nismo mi krivi oni su pratili biračke spiskove, a njihovi ljudi bili na mjestima u izbornoj komisiji. Dokaz je ponovljeni izbori u Doboju gje je bilo 15000 glasačkih listića za SNSD manje u odnosu na redovno glasanje.