Dojava o bombi u vladi, zaposleni evakuisani

Zgrada Vlade Srednjobosanskog kantona u Travniku evakuisana je zbog dojave o bombi, a pripadnici kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) trenutno vrše pregled.

Bosna i Hercegovina 02.06.2022 | 13:45
Dojava o bombi u vladi, zaposleni evakuisani

Portparol policijskog komesara kantonalnog MUP Hasan Hodžić rekao je da je u 10.50 Policijskoj stanici Travnik prijavljeno da je Vlada zaprimila anonimnu dojavu o postavljenoj bombi u zgradi.

– Nakon dojave službenici policije izašli su na mjesto događaja, evakuisali zaposlene i pristupili kontradiverzijskom pregledu. U saradnji s nadležnim Tužilaštvom i Federalnom upravom policije radi se na rasvjetljavanju ovih djela – rekao je Hodžić.

Dojava o bombi došla je nakon sjednice Vlade Srednjobosanskeog kantona, kad je u zgradi bio veći broj ljudi, prenose federalni mediji.

Travnička policija juče je obavila dva kontradiverziona pregleda nakon dojava o postavljenoj bombi u osnovnoj i srednjoj školi.

(Srna)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Zulu

02.06.2022 12:54

Je li moguće da neko može zaj.bavati cijeli region sa navodnim bombama a policije su obezbijedile opreme kao za svemir. Gdje su ti svemogući hakeri, što se sad ne uključe da pomognu ovim nesposobnjakovićima?

ODGOVORITE
Name

Miroslav

02.06.2022 14:29

Ovo je vec kolektivno ludilo, glupaci, ludaci i sluge, nanose stetu bez posledica. A svi ti kreteni su navalili na Balkan. A Balkan je oaza mira, ovdje nikome nije do rata, samo neka nas ostave na miru ovi iz evrope i amerike. Dosta toga smo ruznog preziveli. Ako im je do rata a jeste, neka se ovog puta kolju bez nas i ne na nasem Balkanu.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

02.06.2022 21:01

Ove dojave o navodno postavljenim bombama u raznim institucijama, neko namjerno "režira" , sa namjerom da se unese strah u narod, i povećaju međunacionalne tenzije, kako bi se glasaći ponovo natjerali da glasaju za nacionalne stranke i njihove lidere, a vladajuća elita sebi obezbjedila ostanak na vlasti!!

ODGOVORITE