Detalji nesreće: Poginula djevojčica, vozač uhapšen

Petogodišnja djevojčica preminula je u saobraćajnoj nesreći koja se danas u poslijepodnevnim satima dogodila u Zavidovićima, vozač teretnog vozila je priveden.

Bosna i Hercegovina 24.05.2022 | 17:28
Detalji nesreće: Poginula djevojčica, vozač uhapšen

Uviđaj na mjestu tragedije u mjestu Krivaja u Zavidovićima još traje, a dežurni kantonalni tužilac obavlja uviđaj nakon čega će biti razjašnjene sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće u kojoj je poginula jedna osoba, a druga teško povrijeđena.

Portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek za Klix.ba je kazao da je u toku uviđaj kojim rukovodi dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona te da se preduzimaju sve zakonom predviđene radnje prema vozaču kamiona.

Prema riječima mještana radi se o veoma kritičnom dijelu dionice gdje je potreban veći oprez vozača. Stepen povreda drugog pješaka povrijeđenog u nesreći još uvijek nije poznat.

(Klix   Foto:Zepče.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Veteran

25.05.2022 09:40

Saučešće porodici. pogledajte fotografiju molim vas pa vidite li kako su nam trotoari zauzeti baštama kafića i automobilima. Tako je u svim kasabama u BiH. u Čajniču su trotoari koji su inače uski zauzeti kafanskim stolovima tako da su pješci pogotovu djeca direktno ugrožena. Jel treba da se desi nešto ovako pa da neko reaguje!!!!!

ODGOVORITE