Nemica zbog štetdnje na posao dolazi konjskom zapregom!

Nemica Stephanie Kirchner (33) iz grada Schupbach u blizini Limburga, dolazi na posao konjskom zapregom umesto automobilom.

Zanimljivosti 23.05.2022 | 16:24
Nemica zbog štetdnje na posao dolazi konjskom zapregom!

Tako je njeno putovanje do posla neobično i zanimljivo a takođe i malo duže. Steffani kaže da joj je ovako putovanje do posla jeftinije.

Ona je kod kuće ostavila je svoj terenski automobil Toyotu i prešla na pravu konjsku snagu odnosno konjsku zapregu!

Vlasnica ergele i trener konja Kirhner (33) kaže da je tako odlučila jer “ne može dalje“ nakon što su cene goriva skočile u Nemačkoj nakon eskalacije sukoba Ukrajini.

Pošto sam sumnjala i na žetvu i sve ostalo će postati mnogo, mnogo skuplje, rekla sam samoj sebi  “moram da uštedim malo novca“,“ kaže ona.

Tako je prešla na putovanje oko 6 kilometara od svog doma u zapadnoj Nemačkoj konjskom zapregom. To pretvara putovanje u jednom pravcu sa 10-15 minuta na čak sat vremena.

Ali Kirhner je izračunala da, s obzirom na to koliko goriva troši njen Tojota SUV, ona uštedi oko 250 evra mesečno ako može da koristi konjsku snagu svaki dan prenosi AP news

Njena kočija, koju vuku dva konja, sad  je veoma popularna među decom i još nekim starijm.

Ali “naravno da je čovečanstvo užurbano i onda su neki ljudi iznervirani ako ne mogu dovoljno brzo da prođu pored mene“, kaže Kircher.

Ona priznaje da njen odgovor na rastuće cene goriva nije za svakoga.

“Ne mogu da stavim konja u garažu. Mislim da bi mnogo više jahača to uradilo kada bi se stvorile prilike za konje.”, kazala je na kraju Stefani.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar