Skoro 900.000 domova bez struje, pet žrtava oluje

 Najmanje pet osoba je poginulo, a skoro 900.000 domova na jugu Kanade ostalo je bez struje kada je jaka oluja pogodila u subotu pokrajine Ontario i Kvebek.

Svijet 22.05.2022 | 20:39
Skoro 900.000 domova bez struje, pet žrtava oluje

Četiri osobe su stradale u Ontariju kada je na njih palo drveće, dok je jedna žena poginula u Kvebeku kada se prevrnuo brod u reci Otava, prenosi Bi-Bi-Si.

Vetrovi su dostizali jačinu od 132 kilometra po času tokom oluje, saopštila je vladina agencija.

Prema navodima elektroenergetske kompanije, koja pokriva Ontario, biće potrebno nekoliko dana da se obnovi snadbevanje strujom u svakom domu.

Preduzeće "Hidro Kvebek" dodaje da je u toj pokrajini 550.000 domova ostalo bez struje, a da njih 400.000 i dalje nije imalo struju danas u 10.00 časova po lokalnom rvemenu.

Tokom nevremena, koje je trajalo više od dva sata, oborena su mnoga stabla, oštećene su kuće, a došlo je i do poremećaja u funkcionisanju saobraćaja.

Prema podacima policije Ontarija, jedna osoba je poginula, a dve su povređene nakon što je drvo palo na njihovu kampersku prikolicu u okrugu Brent, dok je jedna starija žena stradala dok je hodala predgrađem Bramptona.

U Otavi je poginuo 59-ogodišnji muškarac, a istočno od grada, stradao je jedan 44-ogodišnji muškarac.

U susednom Kvebeku, kroz koji je prošlo nekoliko tornada, policija Gatinoa je rekla za Radio Kanada da je žena (51) preminula nakon što se čamac prevrnuo u reci Otava.

(Tanjug Foto: Tanjug/AP) 

Komentari / 0

Ostavite komentar