Tužilaštvo se oglasilo o utapanju dječaka u rijeci

U Gradskoj mrtvačnici Sutina u Mostaru obavljen je pregled tijela trogodišnjeg dječaka H.K. iz Blagaja koji se u petak predveče utopio u rijeci Buni u ovom mjestu južno od Mostara.

Bosna i Hercegovina 14.05.2022 | 17:27
Tužilaštvo se oglasilo o utapanju dječaka u rijeci

Kako je rečeno iz Tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog kantona, vidljivo je da je smrt nastala utapanjem, a budući da je istraga pokazala kako nema elemenata krivičnog djela, roditelji tragično stradalog dječaka su se izjasnili da ne žele obdukciju.

Za Avaz je rečeno da su oni jutros saslušani na okolnosti tragedije, budući da je majka dječaka provela noć na Odjeljenju psihijatrije Kantonalne bolnice “Safet Mujić”.

Tokom uviđaja koji je sinoć obavljen na mjestu događaja obavljeni su razgovori sa svim osobljem ugostiteljskog objekta gdje je dječak boravio s majkom i bakom, koje su sjedile u bašti.

Detaljno su pregledani snimci videonadzora. Nažalost, prema pisanju pomenutog portala, na snimcima se zbog nedovoljne pokrivenosti kamerom cijele bašte ne vidi trenutak kada je dječak upao u rijeku.

Podsjetimo, tragedija se dogodila u 17 sati, odnosno, tada je majka primijetila da dječaka nema. U tom trenutku u bašti nije bilo gostiju, a niko od osoblja, kao ni dječakove baka i majka, kako se pokazalo, nisu primijetile kada se on od tobogana, gdje se igrao, udaljio prema rijeci u koju je pao.

Njegovo tijelo je pronađeno kilometar nizvodno, nedaleko od Blagajske ćuprije.

(Avaz)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Užas

14.05.2022 17:17

Minut nepažnje

ODGOVORITE
Name

BOY

14.05.2022 17:22

Velika tragedija i žalost. Nažalost djeca takvog uzrasta nebi trebala da borave po restoranima bez maksimalne pažnje u svakom momentu dok se tamo nalaze.

ODGOVORITE
Name

Narode

14.05.2022 20:22

Žene, žene, prestanite da poklanjate pažnju mobitelu, viberu, Facebook, dok imate djecu kod sebe. Ljudi moji, mi smo svi postali robovi interneta i aplikacija na njemu. Da nas dragi Allah pomogne i sačuva. Bog nas kažnjava, jer smo otišli krivim putem. Nažalost, to nama teško pada, ali da dragi Bog dijete uvede u lijepi džennetu. Amin. Ovo su samo upozorenja nama koji još uvijek živimo.

ODGOVORITE
Name

Re

15.05.2022 10:11

A zašto samo žene žene, šta muškarci i muževi rade, po kafanama kradu Bogu dane