Čudo neviđeno: U srbačkoj školi četiri para blizanaca

Član Novinarske sekcije u Centru srednjih škola „Petar Kočić“ u Srpcu, gimnazijalka Mirjana Mrđa, u  priči na školskom sajtu otkrila je da su se u školsku  2021/22. godinu upisala čak četiri para blizanaca. Zanimljivo je da su tri para blizanaca u istom odjeljenju škole carinskih, odnosno ekonomskih tehničara.

Republika Srpska 06.05.2022 | 22:13
Čudo neviđeno: U srbačkoj školi četiri para blizanaca

Ovaj rekord škole, kada je u pitanju prva godina, postavili su blizanci: Jovana i Nemanja Katanić, Luka i Lana Nikolić, Tatjana i Tamara Smiljanić i Mirela i Ana Aleksić. Od četiri para blizanaca, samo je jedan par jednojajčan - sestre Tatjana i Tamara Smiljanić.

To je i glavni razlog što su veoma slične po izgledu i imaju slične karakteristike. Sklone su umjetnosti, Tatjana piše poeziju, a Tamara se ističe lijepim crtežima. Slično, kako kažu, razmišljaju, ali se razlikuju po ponašanju.  

Tamara je starija dvije minute, a s obzirom da su par jednojajčanih blizanaca, ljudi ih često mijenjaju.  Još  se nisu odlučile šta će studirati, jer završavaju tek prvu godinu škole carinskih tehničara pa imaju dosta vremena za razmišljanje, ali misle da neće studirati zajedno.

Centar srednjih škola u Srpcu prepoznatljiv je po veoma uspješnim generacijama učenika, ali, nažalost, iz godine u godinu njih je sve  manje.

(BN/Savo Keser)

Komentari / 0

Ostavite komentar