Više institucija u Crnoj Gori primilo prijeteće poruke

Prijeteće poruke juče je primilo više od 200 institucija u Crnoj Gori i za danas je najavio pojačano prisustvo policije, rekao je pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore Dragan Gorović.

Region 28.04.2022 | 07:23
Više institucija u Crnoj Gori primilo prijeteće poruke

Gorović je istakao da je Uprava policije preduzela sve mjere iz svoje nadležnosti, prekontrolisala sve objekte koji su bili predmet prijetnji - obrazovne institucije, lokalne samouprave, komunalne službe, te utvrdila da su bezbjedni.

On je izjavio za Radio-televiziju Crne Gore da će u tim objektima danas biti evidentno prisustvo uniformisanog sastava policije, ali i ostalih operativnih struktura koje će preventivnim aktivnostima obezbijediti da se učenici i nastavno osoblje osjećaju bezbjednije.

Gorović je naveo da je još rano govoriti o adresi sa koje su stigle prijeteće poruke, dodajući da će rezultati u narednom periodu pokazati ko je potencijalni pošiljalac.

Ista situacija sa lažnim dojavama o bombama dogodila se i 1. aprila, a Gorović je naveo da je i to predmet tužilačke istrage.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore donijelo je odluku o obustavi nastave zbog dojave o bombama u više škola širom te zemlje.

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

MILORAD

28.04.2022 06:07

U SVE JE OVO UMIJEŠAN STRANI FAKTOR, NEKA OD SUSJEDNIH ZEMALJA VJEROVATNO, A ZBOG IZBORA NOVE MANJINSKE VLADE REPUBLIKE CRNE GORE !!! NE DAJ SE, JUNAČKI CRNOGORSKI NARODE !!!

ODGOVORITE
Name

Advokat

28.04.2022 06:16

Ko bi mogli biti ovo što prijete?

ODGOVORITE