Borenović čestitao Robertu Golobu izbornu pobjedu

Predsjednik Partije demokratskog progresa Branislav Borenović uputio je čestitku Robertu Golobu, lideru „Pokreta sloboda“, povodom ubjedljive izborne pobjede na parlamentarnim izborima u Sloveniji. 

Republika Srpska 25.04.2022 | 12:36
Borenović čestitao Robertu Golobu izbornu pobjedu

- Kao dio područja koje je dugo vremena dijelilo zajednički administrativni okvir sa pažnjom smo pratili vaš rad i ishod ovih izbora. Uvjeren sam da je vaša pobjeda siguran nagovještaj bolje saradnje i ekonomskog napretka čitavog regiona. Politike fokusirane na vladavinu zakona i ekonomske reforme dobijaju podršku građana i vaša pobjeda je značajan podstrek svim demokratskim snagama – navodi se u čestitki. 

Borenović je istakao da iskreno vjeruje da će nakon promjena u Sloveniji doći do poboljšanja ukupnih odnosa i ekonomske saradnje i da će i Republika Srpska, čiji veliki broj građana radi u Sloveniji, osjetiti pozitivne efekte. 

- Građani  žele raskid sa starim, okoštalim strukturama i traže bolji život i pravnu državu. Vjerujemo da je talas promjena nezaustavljiv i da će i Republika Srpska i BiH u oktobru reći zbogom retrogradnim snagama i korupciji – naveo je Borenović, uputivši želje da Golob uskoro formira Vladu i realizuje svoj ambiciozni program. 

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Istina

25.04.2022 10:49

Istina je da ovdašnji politicari nisu u stanju da vode svoje domaćinstvo a komoli šta drugo, dodvoravaju se svim predsjednicima u svijetu, da objašnjavam drugaćije ali funkcije ne ispuštaju iz ruku. Jadni!

ODGOVORITE
Name

Boris

25.04.2022 11:08

Mudro Borenoviću, tako se radi. Dodik ćuti.

ODGOVORITE
Name

Марија Марибор

25.04.2022 11:10

Радим у Марибору и драго ми је што господин Бореновић честита новом премијеру Словеније.Овдје ме је Додик отјерао јер нисам имала посла у Градишци.Молимо се сви за промјене и у Републици Српској.

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

25.04.2022 11:10

Браво Бране Бореновићу!

ODGOVORITE