Parlamentarci iz BiH na zasjedanju PS Savjeta Evrope

- Članovi delegacije Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće na proljetnom zasjedanju Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope koje će biti održano od 25. do 28. aprila u Strazburu.

Bosna i Hercegovina 22.04.2022 | 11:05
Parlamentarci iz BiH na zasjedanju PS Savjeta Evrope

Parlamentarci će direktno ili onlajn učestvovati u raspravi o posljedicama vojne intervencije Rusije u Ukrajini o čemu će izvještaj podnijeti poslanik njemačkog Bundestaga Frank Švabe, najavljeno je iz Parlamentarne skupštine BiH.

Poslanici bi tokom proljetnog zasjedanja trebalo da raspravljaju i o jačanju strateškog partnerstva između Savjeta Evrope i Evrope unije.

Na zasjedanju će biti predstavljen i izvještaj komesara Savjeta Evrope za ljudska prava Dunje Mijatović o radu u 2021. godini, a očekuje se i obraćanje predsjednika Italije Serđa Matarele.

Tokom proljetnog zasjedanja, članovi delegacije Parlamentarne skupštine BiH učestvovaće i u radu komiteta Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope.

U delegaciji Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope su Alma Čolo, Borjana Кrišto, Snježana Novaković Bursać, Zlatan Begić, Mladen Bosić, Edita Đapo, Saša Magazinović, Marina Pendeš i Sanja Vulić.

(Srna) 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

jaaaaa

22.04.2022 09:18

Nikakva vajda od BiH tamo samo uzaludno trošenje narodnih para..

ODGOVORITE
Name

borac

22.04.2022 09:19

Cuj ovo Sanja vulic u savjetu Evrope ona sto je tu dosla pokradenim glasovima.BRUKA

ODGOVORITE
Name

Marko Polo

22.04.2022 10:52

Neka Sanja Vulić govori ispred delegacije BiH. Svi ostali su za nju nižerangirani.

ODGOVORITE