Novi detalji o smrti Muamera Zukorlića: Oglasio se Usame

Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine (BiH) je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage o uzroku smrti Muamera Zukorlića, saznaje Prva televizija.

Srbija 17.04.2022 | 10:04
Novi detalji o smrti Muamera Zukorlića: Oglasio se Usame

"Državno tužilaštvo BiH je pokrenulo proceduru da se uključi u proces istrage, jer je muftija Zukorlić bio i državljanin te zemlje, a i mi smo kroz krivičnu prijavu zatražili da se formira međunarodna ekspertiza, koja bi izvršila ekshumaciju i obdukciju da bi se celokupna istraga uradila na najbolji mogući način, da ne bi sutra bilo ko ostavio tragove sumnje u konačne rezultate istrage", kazao je Usame Zukorlić.

Porodica je krivičnu prijavu protiv nepoznatog lica podnela Republičkom tužilaštvu, a nadležnost je preuzelo Više tužilaštvo u Novom Pazaru.

 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

TEŠKO NAMA

17.04.2022 08:51

I treba da pokrenete ako je bio i državljanin BiH. Ali imate vi i svojih državljana koji su nastradali pod sumnjivim okolnostima pa ništa nepoduzimate. Slučaj Memić i Dragičević su najveća sramota države BiH poslije toliko godina prikrivanja i laži.

ODGOVORITE
Name

kadro

17.04.2022 11:35

Svakako , neophodno je uzrok smrti ustanoviti ! Ko ne želi istinu, može povući sumnju , učešća u zločinu ako ga je bilo .

Name

Re

17.04.2022 16:05

Pa to tužilaštvo nije nikada ništa riješilo, a da sad rješava slučajeve iz druge države.

Name

Xxx

17.04.2022 09:33

Nek svako radi svoj posao netrebase niko petljati u tude sposobnosti.

ODGOVORITE