Ivanu Marjanoviću potrebna pomoć dobrih ljudi

Da bi vidio na oba oka, Ivanu Marjanoviću iz Bijeljine potrebna je pomoć dobrih ljudi.

Republika Srpska 15.04.2022 | 21:00
Ivanu Marjanoviću potrebna pomoć dobrih ljudi

Dječaku je dijagnostifikovana hipermetropija, odnosno, dalekovidnost srednjeg stepena, a jedino mogu mu pomoći ljekari u Novom Sadu, ali njegova porodica nema novca za liječenje.

Petnaestogodišnji Ivan Marjanović nastavlja svoju borbu za vid. Kako vrijeme odmiče, on sve slabije vidi, a više ni nastavu u školi ne može redovno da prati. Ljekari polažu nadu u dodatne terapije, ali je za dalje liječenje potreban novac.

“On ima problem od rođenja, treba da ide na operaciju I na tretmane na svaka tri mjeseca u Novi Sad, ali mi nismo u mogućnosti da obezbijedimo taj novac.  Jedan tretman košta oko hiljadu maraka, s tim što treba da dobija I injekcije koje koštaju po sto evra, takođe bi trebao da boravi deset dana u bolnici u Novom Sadu” ispričala je Ivanova majka Ružica Marjanović.

Marjanovići teško žive, podstanari su…, roditelji nisu zaposleni, a hrane četvoro djece.

“Imamo ta primanja, dječiji dodatak , od toga sam stan platila, a sledeći mjesec ne znam ni sama šta ću”, kaže Ružica I dodaje da dodatak iznosi 410 maraka  i dobija za troje djece, dok za najstarijeg nemam pravo jer on već ima sedamnaest godina.

Majka Ružica je bespomoćna, kaže, da se njen sin sve više povlači u sebe I da gubi nadu u potpuno izliječenje...A I ona je, priznaje, na rubu snage u grčevitoj borbi za goli život…

“Teško, vjerujte da sam pod tabletama, ne znam šta da vam kažem”, rekla je Ružica na kraju razgovora..

Dobri ljudi su već nekoliko puta pomogli Ivanu, ali lečenje se, nažalost, odužilo. Porodica i ovaj put upućuje apel za pomoć, kako bi njihov sin progledao.

Kontakt telefon za pomoć: 065/627-211

Sber banka:   567-345-59000161-78

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar