Veliki su pritisci, Vučić mudro spasava Srbiju

"Stravični pritisci će biti na našu zemlju i sa jedne i sa druge strane... Vućić mudro spasava Srbiju u vremenu kada se bliži sukob NATO-a i Rusije - kaže Đukanović i dodaje:

Republika Srpska 07.04.2022 | 23:08
Veliki su pritisci, Vučić mudro spasava Srbiju

- Rat u Ukrajini zasjenio je predizbornu kampanju u Srbiji. U toj situaciji socijalisti i opozicija su mahali ruskim zastavama, dok je SNS na čelu sa Aleksandrom Vučićem vodio racionalnu politiku, rekao je Vladimir Đukanović, funkcioner SNS, u emisiji "Puls" BN televizije.

On smatra da će se rat i kriza produbiti, jer definitivno dolazi do sukoba Rusije i NATO-a, mi ne možemo ljude da lažemo.

"Stravični pritisci će biti na našu zemlju i sa jedne i sa druge strane... Vućić mudro spasava Srbiju u vremenu kada se bliži sukob NATO-a i Rusije - kaže Đukanović i dodaje:

"Pravi si rodoljub ako pomažeš svojoj državi. Jednom moramo da se okanemo toga da gledamo interese drugih država nego da počnemo da gledamo sebe. Važno je reći da je Srbija, pored Bjelorusije, jedina evropska zemlja koja nije uvela sankcije Rusiji".

On ističe da je jedina zdravorazumska politika Srbije vojna neutralnost, ali da je u eri potpunog ludila kada svijet postaje šizofren, najvažnije sačuvati mir.

"Nama je ovdje prioritetni cilj da sačuvamo mir na Balkanu, jer naći će se i ovdje neka budala koja će za nečije interese da potpaljuje vatru. BiH je idealna za sukob i ja molim i jedne i druge i treće nemojte da vas iko potpaljuje da se sukobljavate. Mene uopšte ne zanima da se mi vraćamo u 1991 - 1992. godinu. Mene zanima da imamo ekonomske odnose, da se biznis razvija, da svako iz Sarajeva može u Beogradu da otvori firmu, da radi, zapošljava. Interesuje nas da nam djeca ostaju ovdje, a ne da se gledamo preko nišana, ne daj Bože, da se opet zapuca. Kad vas molim manite se sukoba", kazao je Đukanović.

"Nas zanima da Republika Srpska ima svoja prava u sklopu BiH i da ima pravo da ostvaruje veze sa Srbijom". kazao je Đukanović.

Što se tiče srpskog sveta, on je rekao da tu ne vidi ništa sporno, kao što nebi imao, kako kaže, ništa protiv "bošnjačkog sveta".

"Zašto ti šizofreni političari u Sarajevui imaju taj alibi, valjda zato što ekonomski katastrofalno stoji BiH, pa im je to jedini alibi, da kažu to je Srbija kriva. Nas ne zanima da osvajamo BiH. Srbiju ne zanimaju sukobi, već ekonomska saradnja sa državama na zapadnom Balkanu", kazao je Đukanović u emisiji Puls BN televizije.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Паук

07.04.2022 23:04

Нелапрдај, ко да се нешто питаш, наравно да није никоме до рата али ти говориш о рату Русије и НАТО-а па то је трећи свјетски рат о каквој неутралност причаш.Ако мора бити нека буде није нам први пут и жао ми је што је тако, али немојте да јебете народ са овим падавичарима.

ODGOVORITE
Name

Gavrilo

08.04.2022 09:17

Ma sta rece bitango, i osta ziv.?

Name

Бизон

08.04.2022 04:11

A шта Русија каже на то "спасавање Србије" ? Свакако ће бити још гласања, можда на дневни ред дође искључење Русије из УН?

ODGOVORITE
Name

Boze spasi nas

09.04.2022 06:35

Sto je za neke mudrost za druge nije.

ODGOVORITE
Name

NN

09.04.2022 12:36

Srbija je na dobro putu Yugoslavia je nestala nestace I srbije bice Vojvodina,Sandzak,, Kosovo I to brzo.

ODGOVORITE