Predložen pritvor za Jelenka Kneževića i Mirjanu Vujović

Policijski službenici MUP-a RS, uz visoke mjere osiguranja, dovezli su i predali u nadležnost Tužilaštva BiH osumnjičene lišene slobode u nastavku aktivnosti u borbi protiv organizovanog kriminala u akcijama “Transporter” i “Storage”.

Bosna i Hercegovina 06.04.2022 | 15:27
Predložen pritvor za Jelenka Kneževića i Mirjanu Vujović

Postupajući tužilac Posebnog odjela za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju, nakon ispitivanja osumnjičenih, u zakonskom roku uputio je prijedlog za određivanje mjere pritvora za dvoje osumnjičenih koji su lišeni slobode u akciji policije MUP-a RS, po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Prijedlog za određivanje mjere pritvora predložen je za osumnjičene Jelenka Kneževića, rođenog 1971. godine u opštini Kneževo  državljanina BiH i Mirjanu Vujović, rođenu 1979. godine u opštini Bileća, državljanku BiH.

Mjera pritvora predložena je iz zbog opasnosti od bjekstva, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi osumnjičeni mogli ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike ili ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni su pod istragom zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili krivično djelo neovlašteni promet opojnim drogama.

Osumnjičeni su pod istragom i terete se za organizovano međunarodno krijumčarenje većih količina opojnih droga marihuana - "skunk" i kokain, koje su krijumčarene na teritoriju Bosne i Hercegovine, radi daljeg krijumčarenja prema zemljama EU.

Istraga u predmetu intenzivno se nastavlja.

(BN/Avaz) 

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

DUŽNIK

06.04.2022 14:46

KRSTA ŽARKOVIĆ KRIMINALAC

ODGOVORITE
Name

Komsinica

06.04.2022 15:13

E moja Mirjana....

ODGOVORITE
Name

Brza reakcija

06.04.2022 17:13

Molim Tužilaštvo da pokrene istragu oko Krste Žarkovića koji u Poreskoj upravi ojadio i ukrao a tek sto je reketirao poreske duznike

ODGOVORITE
Name

Au bato

07.04.2022 06:02

E jbaj ga 70 carine je iz Kneževa ,lepo....

ODGOVORITE