Da li će nove sankcije uticati na energetski sektor?

Evropska unija radi na uvođenju još sankcija Rusiji, ali dodatne mere neće uticati na energetski sektor, rekao je komesar EU za ekonomiju Paolo Đentiloni.

Svijet 02.04.2022 | 11:04
Da li će nove sankcije uticati na energetski sektor?

Blok 27 zemalja biće suočen sa usporavanjem rasta privrede zbog rata u Ukrajini, ali ne i sa recesijom, dodao je Đentiloni, napominjući da je prognozirani rast od četiri odsto bio previše optimističan i da ga EU neće dostići.

(Rojters)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

predsjednik

02.04.2022 09:32

Osjetiće se kriza,itekako!Nešto manju krizu osjetiće birokratski aparat EU i pojedinačno u svim zemljama članicama.Veliku krizu će osjetiti,radnici,seljaci i ostali građani siromašnijeg sloja društva.Živi bili ,pa vidjeli!Ne isključuju se ni socijalni nemiri i to baš u" bogatijim" zemljama,jer je narod u tim zemljama imao veći životni komfor!

ODGOVORITE
Name

Demokrata

02.04.2022 13:38

Recesija u EU iznosi 7.2% a Putin još nije uveo sankcija. Nebi zelio da znam kakav scenarijo će se desiti kad bude uveo sankcije na gas, ugalj, naftu, zitarice i gnojiva. Auuuuuuuuu Spremite se dragi gratkoumni Evropljani, dosta se vi harali svetom i ucjenjivali male drzave. Vaši gradjani će napokon vidjeti kakve Fukare vode Evropski narod. Pfuji, pfuji, pfuji…

ODGOVORITE