Roman Abramović na pregovorima Rusije i Ukrajine

- Ruski biznismen i milijarder Roman Abramovič, kojem je Zapad uveo sankcije zbog invazije Moskve na Ukrajinu, prisustvuje mirovnim pregovorima delegacija Rusije i Ukrajine u Istanbulu, javlja Rojters pozivajući se na tri neimenovana izvora.

Svijet 29.03.2022 | 10:31
Roman Abramović na pregovorima Rusije i Ukrajine

Sputnjik navodi da je Abramovič razgovarao na kratko sa Erdoganom pred početak pregovora u Istanbulu.

U razgovoru je učestvovao i ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

TAS S je prethodno objavio da se Abramovič nalazi u Istanbulu.

Vol strit džurnal objavio je juče da su Abramovič, koji je prihvatio zahtev Ukrajine da pomogne u pregovorima o okončanju ruskog napada, i ukrajinski mirovni pregovarači imali simptome trovanja ranije ovog meseca nakon sastanka u Kijevu.

Kasnij je neimenovani američki zvanicnik rekao da obaveštajni podaci sugerišu da su simptomi lošeg zdravstvenog stanja ruskog milijardera Romana Abramovica i ukrajinskih mirovnih pregovaraca bili posledica faktora okruženja, a ne trovanja.

Nova runda pregovora ruske i ukrajinske delegacije počela je danas u Istanbulu, objavio je savetnik ukrajinskog predsednika Mihailo Podoljak.

(Tanjug Foto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA) 

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Miroslav

29.03.2022 09:47

Kad si bogat i to bas bogat, onda si vazan, slusamo i gledamo ih. Onaj Bil prica o Covidu 19, plasi nas sa novim virusima, Avramovic se mesa u politiku, pregovara o ratu i miru. Ma ko su te face, imaju pare plate pa nas virus proganja, ima pare pa plati da ustavi rat ili pocne rat. Oni zele da im celi svet sluzi, da se radja kad oni hoce i da umire kad oni hoce. Tako nam i treba kad smo bezkicmenjaci.

ODGOVORITE
Name

Đooka

29.03.2022 10:22

Što bi rekao naš narod. Usrali se do ušiju ,od straha.

ODGOVORITE
Name

baja paja

29.03.2022 11:51

Ovo se izgleda otima kontroli, kada biznismeni smiruju ratove, oni gledaju samo svoj interes i kako sacuvati novac i umnoziti ga posle rata pogodjenoj teritoriji.Kako samo cuvaju ledja jedni drugima u pravljenju para.Granice njima ne predstavljaju nista.

ODGOVORITE
Name

Hegemonov

29.03.2022 13:21

Sistem. Siromastvo na planeti rapidno raste....

Name

Od obicnih ljudi

29.03.2022 13:22

Sve su oteli sada oci vade oko plijena....

Name

Skroman covjek

29.03.2022 18:48

Ovaj militariser djeluje jako Fino i nema ni malo u sebi bahatosti tj. Djeluje skroman i ako je milijarder Sigurno je to Dobijo svojim radom i trudom godinama i Nije pokrao ni svoju i tudju drzavu.

ODGOVORITE