Uhapšena četiri lica, oduzet novac i drugi predmeti

Četiri lica uhapšena su u policijskoj akciji "Golub", a u pretrsesima na području Pala, Foče i Travnika oduzeta je određena količina novaca i drugi predmeti, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Srpske.

Republika Srpska 17.03.2022 | 14:50
Uhapšena četiri lica, oduzet novac i drugi predmeti

Izvršeni su pretresi objekata i prostorija koja koriste uhapšeni na području Pala, Foče i Travnika oduzeta je određena količina novaca, te drugi predmeti koji će se koristiti kao dokazi u daljem krivičnom postupku.

U saopštenju je navedeno da je u februaru u okviru ove istrage pronađeno i oduzeto oko pet kilograma marihuane na području u nadležnosti Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Srpske su pod nadzorom Tužilaštva BiH u prethodnom periodu sprovodili istragu protiv organizovane kriminalne grupe koja je od 2019. godine do danas izvršila krivično djelo organizovani kriminalitet u vezi sa neovlaštenim prometom droge i neovlaštenim prometom oružja i vojne opreme, te proizvodima dvojne upotrebe iz Кrivičnog zakona BiH.

Tokom istrage prikupljen je veći broj dokaza, a danas se pristupilo realizaciji operativne akcije "Golub".

Aktivnosti se realizuju u saradnji sa policijskim upravama Foča i Istočno Sarajevo, kao i MUP-a Srednjobosanskog kantona.

(Srna) 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Lija

17.03.2022 14:12

Paljanski biznismeni i investitori.....

ODGOVORITE