Trivić: Sistemski greške napravljene prema borcima

Poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić kazala je da istemski treba riješiti probleme boračke populacije.

Republika Srpska 09.03.2022 | 20:17
Trivić: Sistemski greške napravljene prema borcima

Poslanica PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić kazala je da istemski treba riješiti probleme boračke populacije.

"Sistemski su napravljene greške prema borcima primjenom zakonskog rješenja o pravima boraca", kazala je Trivićeva, koja je iznijela više primjera gdje se, kako je navela, administracija ogriješila o ove ljude koji su podnijeli najveći teret stvaranja Republike Srpske.

Trivićeva je kazala i da su sporne i uredbe koje je vlada donosila kada su u pitanju boračke kategorije stanovnika.

Više u video prilogu:

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Borac

09.03.2022 21:07

Bravo Jeco! Sve to lopovima dzabe pricati.

ODGOVORITE
Name

Sagitarius

09.03.2022 21:12

Ljekarske komisije ministarstva koje su vršile revizije invalidnosti RVI- RS, su permanentno i sistematski vršile prebacivanje invalida u niže kategorije, a sve u namjeri da se smanje novćani iznosi plaćanja invalidnina. Stiće se dojam da je sve ovo rađeno sistematski i sa namjerom, a da je sa više instance vlasti vršen pritisak na komisije da se ovakva praksa provede do kraja, kako bi se maksimalno smanjili troškovi države za ove namjene!! Ovo je naravno veoma teško dokazati, ali je više nego oćigledno, pa prosudite i sami nivo morala, poštenja i karaktera ljudi koji su ućestvovali u ovim aktivnostima!!

ODGOVORITE
Name

Re

10.03.2022 05:23

Znaju borci ko je gdje bio i s kim je bio. Ali danas imate novih boraca koji nisu ni vidjeli R od ratišta, a imaju 2,3, 4 kategoriju. Ima i boraca ranjenika koji se još liječe, a kategorija su koja nema uopšte nikakva prava. I pitanje je koliko ih ima sa post psiho sindromom koji niko ne pominje. Svi koji su bili na prvim linijama imaju psiho poremećaj. Tzv Vijetnamski sindrom. O tome niko ne priča, a prisutan je.

Name

Mrki

10.03.2022 13:39

Bravo buduća presednice.Na izborima ce borci biti uz tebe.

Name

Bezbednjak

10.03.2022 18:00

Sve je tačno ali njihovi simpatizeri sa lažnim statusom nisu išli na reviziju.Za to je najodgovorniji Milunović.