Stanivuković traži vanrednu sjednicu Skupštine grada

Gradonačelnik Draško Stanivuković zatražio je održavanje vanredne sjednice Skupštine grada Banje Luke na kojoj bi se raspravljalo o investicijama u Banjoj Luci.

Republika Srpska 07.03.2022 | 12:05
Stanivuković traži vanrednu sjednicu Skupštine grada

Ovo je tačka od izuzetne važnosti za privredni razvoj Banje Luke, a kako predložena prodaja proizvodne hale u Poslovnoj zoni u Ramićima nije ni došla na dnevni red posljednje dvije sjednice gradskog parlamenta – zatraženo je da investicije i ulaganje u Banju Luku budu tema posebne sjednice.

U vezi sa potencijalnim investicijama i ulaganju u Banju Luku, gradonačelnik ponovo poziva na sastanak kako odbornike skupštinske većine, tako i rukovodstvo Republike Srpske.

Podsjećamo da je prošle sedmice nakon što je sa dnevnog reda sjednice Skupštine Grada povučena tačka koja se odnosi na prodaju hale u Ramićima, gradonačelnik napustio sjednicu i lično sa saradnicima odnio poziv za sastanak u Palatu Republike.

Tom prilikom je podsjetio da je od početka mandata, za godinu i dva mjeseca, ukupno 11 poziva upućeno na adresu kako predsjednice Republike tako i predsjednika Vlade Republike Srpske da dođu na razgovor, ali nisu se odazvali.

Naglasio je da je pitanje radnih mjesta i ulaganje u poslovnu zonu „Ramići“ opšti javni interes, ne samo grada nego cijele Republike.

Napominjemo da je prodaja proizvodne hale u Ramićima predložena licitacijom, na kojoj mogu učestvovati svi zaniteresovani investitori. Gradska administracija na čelu sa gradonačelnikom obavila je više razgovora sa investitorima, stranim i domaćim, koji su iskazali interesovanje za ulaganje u poslovnu zonu.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MILORAD

07.03.2022 12:34

ŠTA ĆE MU "VANREDNA" SJEDNICA, KAD NI JEDNU REDOVNU NISU ODRŽALI I ZAVRŠILI KAKO TREBA, PRIJE BI SE REKLO DA SVIMA NJIMA U BANJOJ LUCI TREBA "VANREDNO STANJE" !!!

ODGOVORITE
Name

Miroslav

07.03.2022 12:59

Spusti loptu gradonacelnice, iz prazne puske se nepuca. Velike investicoje mogu, kad drzava odresi kesu. A vi ste svi posvadjani izmedju sebe. Sve vas je mucno gledati i slusati, vi ste jedni obicni baksuzi, mahalkuse, nepristojni coveculjci.

ODGOVORITE
Name

Re

07.03.2022 14:24

Nadam se da mislis na djajica,amidzica i ostraca nozeva.

Name

anna

07.03.2022 14:52

Izdrzi Drasko do oktobra, tad nece vise vaziti milokradove pretnje, koje je javno uputio, kad je izgubio izbore u Banja Luci. Ili podnesi ostavku i neka ponovo biraju. Sigurno nece imati vise vecinu!

ODGOVORITE