Dodik saučesnik donošenja štetnih odluka po Srpsku

Svojim bježanjem sa sjednica i nepreduzimanjem bilo čega da zaštiti Republiku Srpsku, Dodik i ekipa su direktni saučesnici u donošenja štetnih odluka po Republiku Srpsku, izjavio je predsjednik Mirko Šarović povodom upućivanja instrukcije Predsjedništva BiH diplomatsko-konzularnoj mreži u vezi postupanja sa krizom u Ukrajini.

Republika Srpska 07.03.2022 | 11:17
Dodik saučesnik donošenja štetnih odluka po Srpsku

„Napuštanjem sjednice Dodik je pustio druga dva člana Predsjedništva da sa dva glasa za, donesu svoje odluke, umjesto da je ostao i potegao pitanje vitalnog nacionalnog interesa, kao što je to znao učiniti na mnogo manje važnim pitanjima.“ – istakao je Šarović.

Sada, kaže predsjednik SDS, potpunim i besomučnim  lažima i zamjenom teza pokušava da sakrije svoje pogubne poteze. 

„Umjesto da radi posao za koji je zadužen i zaštiti Republiku Srpsku, on bježi sa sjednice i pušta da druga dva člana Predsjedništva rade šta hoće i da u potpunosti preuzmu kontrolu nad institucijom koja donosi tako važne odluke i to u ovako kriznom vremenu.“ – naglasio je Šarović. 

On je poručio da je upravo Predsjedništvo BiH  zaduženo za spoljnu politiku i sve po pitanju Ukrajine radi  se isključivo na njihov zahtjev i to upravo onako kako je Dodik, svojim bježanjem sa sjednice - pustio da desi.

„Pokušaj prebacivanja krivice na druge osobe u lancu proslijeđivanja instrukcije ove, najviše državne institucije,  je klasično podmetanje kukavičijeg jajeta od strane Dodika i njegovih saradnika zaduženih za svakodnevne  obmane javnosti.“ – zaključio je Šarović. 

(BN)

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Miki

07.03.2022 10:25

Izgleda da je g Šarović konačno skontao Dodika da hoće zijaniti RS a on sve radi po nečijoj uputi

ODGOVORITE
Name

Najgori

07.03.2022 10:27

Milokrad Burle , Duduk Ronhill je engleski plaćenik isti kao Stipe Mesić , kad uništi RS reći će da je svoj zadatak obavio i zahvaliće se.

ODGOVORITE
Name

Samo je jezik ostao

07.03.2022 10:30

Dodi i sektasima

ODGOVORITE
Name

1111

07.03.2022 10:31

Mirko, svakom je jasno da Mile Dodik ne radi svoj posao. Nikad nije radio za korist naroda i Republike Srpske. Međutim, i to šo ti radiš i svkodnevno se baviš samo Milom Dodikom je beskorisno. Uradi nešto da se opozicija organizuje kako treba i da Dodika pobijedite na izborima. Nemožeš ti promjeniti pamet Dodiku, ali bi trebao da se pozabaviš sa SDS-om, jer takakav kakav je sad neće dobro proći na izborima. Vas starije u SDS narod gleda kroz iste naočale kao i Dodika i stiče se utisak da ne želite preuzeti vlast, jer vam postojeća situacija odgovara.

ODGOVORITE
Name

Re1111

08.03.2022 06:50

Svaka na mjestu.Nema on pojma ko i njegovi prethodnici, kada je narod u pitanju.A i te kako zna koliko i gdje ima love.U Centralnoj banci tu ima live za najbliže. I reći će redovno došli bez političkog njegovog uticaja.

Name

Godinama

07.03.2022 11:32

Radi protiv...na sve pristaje...lovu u džep trpa...narode ko te ....

ODGOVORITE
Name

Tatar

07.03.2022 11:45

Ma i vi ste tu negde jer niste nista uradili da ga sprecite.

Name

Miroslav

07.03.2022 13:01

Cime se vi imate za pohvaliti za vaseg vakta? Kako nam je, secamo se a i danas je isto kao da ste vi vladari. Prestanite se glodjati, napadati, svadjati, dosadili ste i Bogu i narodu.

ODGOVORITE
Name

BOY

07.03.2022 16:02

Takav je dogovor i bio DodiG,, Ja odustajem a vi uradite šta treba,,.

ODGOVORITE