Đoković potvrdio razlaz sa Vajdom, ostaće dio porodice

- Najbolji srpski tenisr Novak Ðoković potvrdio je da Marjan Vajda nije više deo njegovog trenerskog tima i zahvalio mu se na svemu što je učinio za njega u prethodnih 15 godina.

Tenis 02.03.2022 | 07:39
Đoković potvrdio razlaz sa Vajdom, ostaće dio porodice

"Marjan je bio uz mene tokom najvažnijih i nezaboravnih trenutaka u mojoj karijeri. Zajedno smo postigli neke neverovatne stvari i veoma sam zahvalan na njegovom prijateljstvu i posvećenosti tokom proteklih 15 godina. Iako napušta moj trenerski tim, Maroš će uvek biti deo moje porodice i ne mogu dovoljno da mu se zahvalim za sve što je uradio za mene", rekao je Ðoković za svoj zvanični sajt.

Kako se navodi, Ðoković i Vajda su se složili da završe saradnju još prošle godine, nakon turnira u Torinu.

Vajda je kao trener imao jednu od ključnih uloga u Novakovom timu i dao je veliki doprinos tome da Ðoković osvoji 20 gren slem titula i ostvari rekord od čak 361 provedenu nedelju na prvom mestu ATP liste.

Od 2019. godine Marjanu se u stručnom štabu pridružio Goran Ivanišević, koji takođe ima veoma važnu ulogu u timu i i koji će da nastavi da radi sa Novakom.

Vajda je izjavio da je tokom zajedničkog rada sa Novakom imao sreću da ga gleda kako se oblikuje u igrača kakav je danas.

"Pamtiću našu saradnju sa ogromnim ponosom i veoma sam zahvalan na uspehu koji smo ostvarili. Ostajem Novakova najveća podrška na terenu i van njega i radujem se novim izazovima", izjavio je Vajda.

(Tanjug Foto: Arhiv/AA) 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

jaaaaa

02.03.2022 08:04

Slovačka pogan od ljudstva kao i onaj Lajčak što voli Srbiju u vrijeme Ruske agresije na Ukrajinu..

ODGOVORITE
Name

Lola

02.03.2022 08:51

To je korektnost i sa jedne i druge strane svaka cast

ODGOVORITE