Rus izmislio svoju otmicu kako ne bi bio otpušten sa posla!

42-godišnji nemenovani Volgograđanin izmislio je svoju otmicu kako ne bi bio otpušten sa posla zbog 10 dana odsustva(od 11. do 20. januara ) posle januarskih praznika.

Zanimljivosti 24.02.2022 | 16:32
Rus izmislio svoju otmicu kako ne bi bio otpušten sa posla!

Istovremeno, on je da bi pred rukovodstvom iz fabrike opravdao svoj izostanak, odlučio da obavesti organe reda – policiju da su ga nepoznata lica kidnapovala i nasilno držala sve vreme

Međutim, ispostavilo se da je čovek izmislio celu priču o otmici.

Kako je saopštila pres-služba Istražnog komiteta za region, policijski službenici su, proučivši sve materijale, došli do zaključka da “okolnosti navedene u izjavi muškarca o protivpravnim radnjama nepoznatih lica nisu našle svoju objektivnu potvrdu. .”

“Nakon što su policijski istražitelji СKР izveli sve dokaze, muškarac je ipak priznao da protiv njega nisu činjene nikakve nezakonite radnje tj. nije izršeno kidnapovanje. Stoga je drsko očekivao da će od policajaca dobiti zvaničan dokument koji potvrđuje njegovo odsustvo sa radnog mesta”, napominje pres-služba ruske istražne policije (СK) prenosi  portal sobaka.

Protiv lažno kidnapovanog lica pokrenut je krivični postupak po delu 1 člana 306 Krivičnog zakonika Ruske Federacije –“Svesno lažno prijavljivanje zločina“.

 

Trenutno se sprovodi kompleks istražnih radnji u cilju prikupljanja i konsolidacije dokazne baze u krivičnom predmetu. Osumnjičeni je u potpunosti priznao krivicu.

Krivična istraga je u toku ako bude optužen mogao bi dobiti i do dve godine zatvora.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar