Mladim Zvezdama Granda zabranjeno da pevaju Đoletove i Cenetove pesme!

Član žirija “Zvezda Granda” Đorđe David ističe da su pojedini pevači i njihove porodice zabranili da se izvode njihove numere u takmičenju, a da neki čak traže i 1.000 evra da bi dali dozvolu.

Zabava 23.02.2022 | 13:26
Mladim Zvezdama Granda  zabranjeno da pevaju Đoletove i Cenetove pesme!

Poznato je da se u „Zvezdama Granda“, tokom takmičenja, čuju note različitih izvođača, pojedine čak izvedene u drugačijem aranžmanu. Međutim, član žirija Đorđe David otkriva da je sada nastao problem sa pojedinim njegovim kolega upravo oko izvođenja numera, i otvoreno priča o kome se zapravo radi.

 
Zvezde Granda
FOTO: PRITNSCREEN

- Radio sam sa klincima dosta u prethodnom periodu. Doživeli smo blage šokove, jer postoje neki autori koji su idoli generacijama, a koji su napravili zabranu emitovanja njihovih pesama ovde na “Grandu”. Klinci sa jako puno ljubavi odabire te pesme, baš njihove i onda kad dođeš u situaciju da taj neko traži 1.000 evra po pesmi, da bi se njegova pesma izvela ovde na takmičenju onda je to šamar. Potrudiću se da sve te ljude apostrofiram klincima da jednostavno znaju kakve su te moje kolege. Strašno sam uvređen i povređen - razočarano priča David.

-Ne mogu da verujem da sam takve stvari doživeo. Rokerima ne trebaju neprijatelji, neprijatelji su sami sebi. Preko noći ti sad moraš da menjaš pesme, u stvari te pesme će biti blurovane, neće biti emitovane. Samo bih im rekao sledeće, nije stvar do “Zvezdi Granda” i „Grand produkcije“ nego je stvar do autorskih prava i na drugoj adresi to treba da se reši. Ovo je najgledanije takmičenje u regionu.

Đorđe nije želeo da ispadne da priča u prazno pa je otkrio ko su kolege čije pesme su zabranjene.

- Reći ću dva imena koja su napravila totalnu zabranu, prvo ime je porodica pokojnog velikana Đorđa Balaševića koja ne dozvoljava da se Đoletove pesme izvode, a drugo ime je Cane koji nipošto ne dozvoljava da se njegove numere izvode ni za kakvu cenu. Neki traže hiljadu i po evra po kompoziciji, otkriva član žirija.

Cane Partibrejkers, Partibrejkers
FOTO: NEBOJŠA MANDIĆ

Na pitanje da li bi druga muzička takmičenja imala slične probleme, Đorđe smatra da ne.

- Da su drugi šou programi u pitanju, mislim da ne bi bilo problema.

Muzičar nam otkriva da ništa nije menjao u svom mentorskom radu i da svakom kandidatu prilazi isto.

- Ja sam mnogo više emotivno vezan za prošlu sezonu, jer je bila dupla. To je sezona gde sam bio na bojnom polju gde sam jedva preživeo, lomio nogu, sve ono što nisam u životu doživeo, doživeo sam u tih godinu dana. Naravno tu su i raznorazni napadi, optuživanja, gluposti gde su neki ljudi pokazali svoj trag i hvala im, precrtani su. Samim tim, i za tu decu smo se nekako više vezali jer je bila dupla sezona. Sada polako ulazimo u pik takmičenja, dolazi taj famozni peti krug gde se vraćaju neki stari kandidati i sudaraju se sa novima. Ja mogu samo u svoje ime da govorim, sa ovim klincima sam već napravio jako dobru priču. Bavim se varijantom koja se zove dril. Trema je nešto što treba da ostave kod kuće. Treba da izađu i pokidaju i tako ostave trag, smatra muzičar.

Đorđe David
FOTO: PRINTSCREEN/INSTAGRAM/ZVEZDEGRANDA

(kurir.rs/blic)

Komentari / 0

Ostavite komentar